Theoriedagcursus met examen zoals CBR het doet

DEN HELDER Vier rijscholen uit Den Helder willen gezamenlijk starten met het geven van een theoriedagcursus. "Het slagingspercentage voor het theorie-examen is met gemiddeld veertig procent bij de eerste poging niet zo heel hoog", aldus Marga Kaandorp. "Theorie wordt zwaar onderschat met alle vervelende consequenties van dien, want los van alle extra kosten die je betaalt voor de examens, moet je ook vrij nemen want voor het theorie-examen moet je naar Alkmaar."

Claudia, Ilona, Marga en Plona hebben allemaal hun eigen rijschool en een maand geleden het plan opgevat om onder de naam www.theorieles4all.nl samen klassikaal theorie aan te gaan bieden. Na afloop van deze dagcursus maken de kandidaten een proefexamen die op dezelfde manier wordt gemaakt als bij het CBR. "Iedere kandidaat krijgt daarvoor een tablet en logt met zijn of haar eigen naam in en gaat het examen maken. De kandidaten kunnen kiezen om het examen met geluid te maken", legt Marga Kaandorp uit.

Het examen is zoals al gezegd gelijk aan het huidige CBR-examen dus ook al voorzien van de nieuwe sleepvragen.

De cursus is voor iedere kandidaat, ongeacht bij welke rijschool hij of zij haar rijbewijs wil halen, toegankelijk op basis van vol is vol. De data voor 2018 staan op de website en indien de belangstelling groot is dan kunnen er direct extra dagen worden toegevoegd. 

Donderdag 28 december vanaf 13.00 tot 16.00 uur is er in Boerderij de Schooten een inloopmiddag waarbij geïnteresseerden alvast een kijkje kunnen nemen hoe  een en ander eruitziet.