• Stoom
  • Stoom

Restaurant Stoom speelt in op trend flexitariër

DEN HELDER Restaurant Stoom op Willemsoord is een hip en trendy à-la-carte restaurant. Dat bewijst het restaurant in 'De vegetarische restaurantweek', waarmee de koks het initiatief van 'De week zonder vlees' steunen.

Slechts een selectie restaurants door heel Nederland neemt deel aan deze week. Met de deelname aan deze grote nationale campagne wil Stoom zich van een andere kant laten zien en een nieuwe doelgroep 'flexitariërs' aanspreken. Flexitariër is een term die je tegenwoordig steeds vaker hoort. Het is een modewoord voor mensen die flexibel vlees, vis of vegetarisch eten.

Chef-kok Marcel van Boshoven heeft zijn creativiteit losgelaten en bedacht een speciaal vegetarisch hoofdgerecht passend bij deze week. Van 7 tot en met 11 maart wordt dit naast het à-la-carte menu, dat overigens ook diverse vegetarische gerechten heeft, geserveerd.

Dit initiatief heeft als doel om Nederlanders bewust te maken van de positieve impact van minder vlees eten en te laten zien hoe gemakkelijk een dagje zonder vlees en vis eigenlijk kan zijn. "Het is een kleine moeite met een onvoorstelbaar positieve impact op mens, dier en milieu. Met elke week een dagje zonder vlees maken we samen het verschil voor de toekomst van onze planeet", weet chef-kok Marcel van Boshoven.