• K. Donkers

Groot feest van herkenning tijdens 30-jarig jubileum van Bodyfit Den Helder

Advertorial

DEN HELDER Dertig jaar geleden richtte Leon Pieters samen met Jennifer de Zadelheer en Jim Schagen Fitnesscenter Bodyfit Den Helder op. Inmiddels zijn zowel Zadelheer als Schagen hun eigen weg in geslagen, maar Pieters staat nog steeds met trots aan het roer van één van de 'oudste' sportscholen in Den Helder, sinds 1997 samen met zakenpartner Hans Bark. Om dit te vieren vindt er op zaterdag 13 oktober een open dag en groot feest plaats.

Kyona Donkers

AANZET Leon Pieters: "'Vroeger' was er maar één sportschool in Den Helder: de sportschool van Theo Komen. Ik sportte daar vaak met mijn maatje Jim Schagen. Theo riep ons vaak bij zich om nieuwe leden rond te leiden of te begeleiden bij het sporten. Dit is uiteindelijk de aanzet geweest voor Jim en mij om zelf een sportschool te openen in de Roompotstraat. Theo heeft ons hier altijd in gesteund."

VERSCHILLENDE LOCATIES Na een aantal jaar verhuisde Bodyfit naar de Pastoor Koopmanweg. Uiteindelijk is in 2015 Bodyfit naar Quelderduyn verhuist. "Toen Nice Sports & Spa ermee stopten, zagen Hans en ik dat als een mooie kans om het pand over te nemen. We hebben het nu zo verdeeld dat ik voornamelijk aan het roer sta binnen het fitnessgedeelte, en Hans beheerder is van onder andere het sportcafé en de basketbalzaal", legt Leon uit.

VERTROUWEN Inmiddels hebben de twee hun weg gevonden in Quelderduyn. Leon: "Toen we hier pas zaten, waren er toch wat leden die 'huiverig' waren over de verhuizing doordat er meerdere sportscholen in het pand voor ons hebben gezeten. Het is leuk om te zien dat een aantal van deze leden weer bij ons terugkomen. Dat geeft toch een bepaald vertrouwen."

PERSOONLIJK Dat vertrouwen is ook erg belangrijk voor de heren van Bodyfit. Leon: "We hebben altijd goed opgeleid personeel gehad, onze lessen worden gegeven door goede instructeurs en we zijn veel gericht op persoonlijk contact." Met trots: "Het oudste lid dat bij ons drie keer in de week sport, is drieënnegentig jaar oud. Zo zijn er ook nog steeds leden zijn die vanaf het begin bij hun sporten. Het is heel bijzonder om te zien dat leden die al jaren bij ons sporten, nu ook hun zoon of dochter meenemen om lid te worden van onze sportschool."

FEEST Om hun dertigjarig jubileum te vieren vindt er op zaterdag 13 oktober van 12.00 - 17.00 uur een open dag plaats en aansluitend zal er 's avonds van 20.00 - 24.00 een groot feest gegeven worden met optredens van Living on the Edge, Dave Jansen en Patrick Seegers voor alle leden, ex-leden en introducees. "Naast de optredens gaan we 's avonds ook een aantal prijzen weggeven worden zoals een mountainbike van Verdoes Fietsen aan onze huidige leden. We willen op deze manier graag wat terugdoen voor onze leden," verteld Leon.

DANKBAAR Voor het grote feest zal er ook een besloten etentje gegeven worden voor (oud)instructeurs en (oud)vrijwilligers. Leon: "In feite iedereen aan wie we wat 'te danken' hebben willen we in het zonnetje zetten door het etentje te organiseren. Wij kijken uit naar een gezellige avond waar we samen kunnen eten en feesten en herinneringen ophalen. Want zonder het geweldige team dat wij altijd achter ons hebben staan, hadden we misschien wel nooit die dertig jaar gehaald!'