• Martin Karsten toont de veelzijdige collectie die zij bij Piet Karsten aanbieden.

    Kyona Donkers

Gastvrij en deskundig

DEN HELDER De eigenaren van 'Piet Karsten Woninginrichting' hebben nog geen moment spijt gekregen van de verhuizing van hun oude pand op de Zuidstraat naar hun nieuwe pand op de Beatrixstraat waar zij inmiddels alweer ruim een halfjaar zitten. Naast hun 'oude' klanten weten ook veel nieuwe klanten hen te vinden en hebben ze meer ruimte om hun veelzijdige collectie te tentoonstellen.

Kyona Donkers

PRAATJE Martin Karsten: "Waar men onze winkel vroeger gerichter bezocht, worden we nu ook gevonden voor een gezellig praatje of door mensen die toevallig langs lopen en even binnen lopen. Dat is een van de voordelen van onze locatie: we zitten precies tussen twee parkeergelegenheden in waardoor we veel aanloop hebben. Je bent daardoor veel zichtbaarder voor een breder publiek." Kirsti Muijs: "Het scheelt ook dat we geen last meer hebben van de file naar de Texelse boot. Het is weleens voorgekomen dat een klant twintig minuten in de file stond om onze winkel te bezoeken. Daar is nu gelukkig geen sprake meer van!"

NOOD Samen met de broer en zus werken er gemiddeld vier medewerkers in de winkel om iedere klant een eerlijk en goed advies te geven. "Doordat de omvang van de winkel groter is geworden lopen we elkaar ook bijna niet meer in de weg, we hebben nu genoeg ruimte en 'hoekjes' met tafels en stoelen waar we de tijd kunnen nemen om een klant van een goed advies te kunnen voorzien. Het voorjaar is altijd de drukste tijd van het jaar en hoewel het soms een uitdaging is, lukt het ons altijd weer om onze goede service aan iedereen te leveren. Bij hoge nood zijn we zelfs bereid om iemand per direct van dienst te zijn. Denk aan plotseling overlijden van iemand e.d.. Op dat soort momenten kunnen wij er ook voor onze klanten zijn en ook dat is iets waar wij trots op zijn", verteld Martin.

HOFDAMES De gastvrijheid dat het team aan zijn klanten biedt past goed bij de overige 'hofdames': Multivlaai en Bakkerij Bos. "Ik zie veel positieve gezichten bij de andere ondernemers. Het is een mooie plek geworden. Je ziet het steeds meer groeien en daar zijn we blij om. Als ik een nadeel zou moeten opnoemen, dan zou het zijn dat mijn buren niet bevorderlijk voor de lijn zijn," zegt Martin lachend.

OPGERICHT Het bedrijf werd zo'n tachtig jaar geleden opgericht door opa Pieter en in 1967 overgenomen door zoon Piet. Sinds 2009 zwaaien Martin Karsten en zijn zus Kirsti Muijs de scepter. In de loop der jaren is het bedrijf uitgegroeid tot een waar merk op het gebied van woninginrichting. Bij Piet Karsten Woninginrichting werken in totaal elf personen, van wie velen al jaren met plezier aan het familiebedrijf zijn verbonden.

Kijk voor meer info op: www.pietkarsten.nl. Het bedrijf is ook te vinden op Facebook: @pietkarsten.woninginrichting of telefonisch te benaderen via telefoonnummer: 0223-615773.