• Een van de vakantievilla's uit het aanbod van Texelduinen. Een te gekke werkplek toch?

    Liselotte Schoo

Bijzondere vakantiehuizen

Advertorial

Den Helder Texel ontvangt het hele jaar door veel toeristen. Vakantieparken, campings en hotels zijn er in overvloed. De toerist die eens wat anders wil zit bij Verhuurbureau Texelduinen goed. Goede schoonmakers kunnen zich ook melden.

Danique de Coninck

INGEBURGERD De liefde voor Texel is bij de Limburgse Victor Lancée al vroeg begonnen. Als kind bracht hij al regelmatig zijn vakanties door op het eiland. Tien jaar geleden is de overkanter - zoals hij door de texelaars wordt genoemd - met zijn hele huisraad naar Texel vertrokken en is niet meer van plan om hier te vertrekken. "Er zijn genoeg verhuurbedrijven en ik heb een niche in de markt ontdekt. Ik wilde individuele huizen hebben. Oude stolpboerderijen bijvoorbeeld. Soms staan ze zo verscholen in de natuur dat de huizen moeilijk te vinden zijn. Je verwacht niet dat daar een huis ligt. Dat soort huizen verhuren wij."

LUXE Verspreid over het eiland zijn er zestig individuele, bijzondere accommodaties. "De huizen zijn van veertig verschillende eigenaars. Dit kan van een investeerder uit het buitenland, een Amsterdammer of van een eilander zelf zijn. Of het nu een oude vakwerkboerderij of een luxe- designvilla is. Wij hebben geen twee gelijke huizen. Elke vakantiewoning, familiehuis of groepsaccommodatie heeft een eigen karakter. We leggen bijzondere dingen in het onderkomen neer. Een wijntje, een kaartje of kleurpotloden voor de kinderen. Daar besteden we zorg aan. In de rij staan bij de receptie om in te checken hoeft niet meer."

FAMILIEBEDRIJF Sinds afgelopen december is het verhuurbureau uitgebreid met makelaardij: Recreatiemakelaar Texel. Voor begeleiding van aankoop- en verkoop van recreatiehuizen. Victor weet de goede plekjes te vinden en kent de markt. Samen met zoon Martijn heeft hij dit opgestart. "Martijn is fulltime bij me komen werken als adviseur. Mijn andere zoon is fiscalist en is altijd bereikbaar."

WERKEN Bedrijven op Texel staan te springen om nieuwe werknemers uit Den Helder en omstreken. Terrassen van strandpaviljoens worden al gesloten omdat er geen personeel is. Victor kan goede schoonmakers gebruiken. Ook voor buiten het hoogseizoen. "Het is een bijzonder bedrijf met bijzondere huizen. Er zit geen tijdsdruk op het schoonmaken. Er moeten schone huizen worden opgeleverd anders werkt dit concept niet. Je bent niet alleen schoonmaker maar ook een deel gastheer- of vrouw. Als er nog gasten zijn begeleid je ze en vraagt hoe hun vakantie is en of je ze nog ergens bij kunt helpen."

TEAM Victor benadrukt dat het niet gaat om schoonmaakwerk in een groot park waar voor elk vakantiehuisje een uur staat. "We hebben een zeer hecht team. Je zou het misschien niet zeggen maar er werken zesentwintig mensen bij Texelduinen. Tweeëntwintig in de schoonmaak en vier op kantoor. Regelmatig hebben we uitjes, feestjes, barbecues en eindejaarsfeestjes. We geven een goed salaris en keren bij goede waarderingen van eigenaren een bonus uit. Zo bouw je een redelijk jaarbonus op. De bootovertocht wordt vergoed."

w www.texelduinen.nl i Victor Lancée 0222-320300