• Nick en Esther Gras in hun optiek aan de Terpstraat.

    Bea Verwijs

Altijd goed zicht bij Nick Gras

WIERINGERWERF Het is alweer ruim tien jaar geleden dat Nick Gras Optiek zich vestigde in Wieringerwerf. Nick Gras werkte elders als opticien, maar toen er een mogelijkheid kwam voor Nick en zijn vrouw Esther om een eigen bedrijf te beginnen, pakten zij die meteen aan. In 2008 openden Nick en Esther hun zaak in Wieringerwerf. In december 2014 verhuisde Nick Gras Optiek van de Fazantstraat naar een nieuwe locatie aan de Terpstraat 27a. Het 10-jarig jubileum is groots gevierd met leuke acties zoals een fotoshoot voor klanten die wel eens mooi op de foto wilden. "De foto's werden in de winkel tentoongesteld en daar hebben we veel leuke reacties op gehad," vertelt Esther.

Nick Gras Optiek staat voor kwaliteit, zorg en aandacht. Nick is ook gespecialiseerd in Fixatie Disperatiemeting. Dat wil zeggen, als er een oogstandsafwijking is, kan er bij het lezen (diepte) hoofdpijn ontstaan en kunnen prismatische glazen een oplossing bieden en de oogstand corrigeren. Esther is Hoorspecialist. Zij maakt voor kinderen en volwassenen oordopjes voor gehoorbescherming en speciaal dopjes voor kinderen met buisjes in hun oren zodat zij gewoon kunnen gaan zwemmen. In deze tijd van de festivals heeft Esther ook de juiste hoorbescherming. Iedere vrijdag kunt u voor uw gehoor terecht bij Audicien Aitze Bouma.
Nick Gras Optiek heeft daarnaast een grote collectie exclusieve monturen waar er van elk montuur maar één in de winkel ligt. De kans is dan ook klein dat het gekozen montuur elders opduikt. Door elk half jaar de collectie te vernieuwen, blijven de monturen van deze tijd en voor elk seizoen. Nick Gras Optiek is altijd op zoek naar nieuwe merken van goede kwaliteit met het gevolg dat er elk half jaar een nieuwe lijn in de winkel ligt. LaFont is bijvoorbeeld een merk waar Nick graag mee werkt, maar ook de monturen van het Nederlandse merk Dutz. "Tegenwoordig wordt er ook gekozen voor de 'groene brillen'. Die zijn CO2-neutraal, wat het milieu minder belast," vertelt Nick. Ook voor kinderen is er een leuke en kleurrijke collectie brillen te koop. Het is van groot belang dat ook de allerjongsten de juiste oogzorg krijgen.
Met de zomer in aantocht, krijgt u bij aanschaf van een bril op sterkte, een zonnebril op sterkte gratis erbij. Mocht iemand liever contactlenzen dragen dan heeft Nick Gras Optiek ook genoeg mogelijkheden. Een deskundige meting vooraf met persoonlijke begeleiding is dan van groot belang en daar is veel zorg en aandacht voor. Als u op dit moment een tweejarig abonnement afsluit voor contactlenzen, dan krijgt u een bril cadeau. De meetkosten zijn bij een abonnement ook gratis.

Sinds kort heeft Nick Gras Optiek de beschikking over een Fundus Camera, een nieuwe techniek op het gebied van oogzorg. Deze camera maakt een gedetailleerde foto van het netvlies. Naar aanleiding van de foto kan een specialist beoordelen of er bijvoorbeeld glaucoom, diabetes of hoge bloeddruk aanwezig is. Het is een gezondheidscheck door middel van het oog. Deze aandoeningen kunnen gevolgen hebben voor de ogen en zijn op deze eenvoudige en pijnloze manier snel te ontdekken.

Nick Gras Optiek, Terpstraat 27a Wieringerwerf, 0227-600760, info@nickgrasoptiek.nl, www.nickgrasoptiek.nl