• R!k Bodylanguage

Airtracken en freerunnen bij R!k Bodylanguage

DEN HELDER Bij R!k Bodylanguage is woensdag 3 januari een Airtrack en een dag later Freerun Fun waaraan je mee kunt doen. Het sportcentrum is te vinden op Willemsoord 29B.

Een Airtrack is een met lucht gevulde mat van acht bij acht meter die voor vering zorgt. Rik Niks: "Het is te vergelijken met een mega trampoline maar de vering is minder waardoor je meer stabiliteit krijgt en meer sprongkracht."

Tricking op een Airtrack is een sportcombinatie van het maken van salto's, freerunning, en breakdance. In deze sport worden veel aspecten meegenomen in de trainingen. "Zo heb je een groot aanbod van verschillende moves en combinaties. Het is ook een hele goede basis voor bij het freerunnen of breakdancen. Op een airtrack leer je namelijk makkelijker moves aan. Ook worden er spelvormen op de Airtrack gedaan die al het bovenstaande in praktijk zullen brengen."

Freerunning is een sport waarbij het draait om van punt A naar B te gaan op een creatieve manier. Freerunning kan vrijwel overal worden beoefend, maar dit gebeurt voornamelijk in steden in de buitenlucht. "Wij hebben een heel groot buitenterrein tot onze beschikking en een trainingszaal voor binnen. Op 4 januari hebben we een uitdagend parcours uitgezet waar iedereen zich naar hartenlust kan uiten", nodig NIks uit.

Beide zijn sporten die steeds meer aan populariteit winnen. "Het zijn de sporten van de toekomst. Wij zijn de enige in Nederland die hier gericht lessen in gaan geven."

Wie mee wil doen aan deze middagen is van harte welkom. De tijden: 12.00 tot 14.00 uur voor 8 tot 10 jaar, 14.00 tot 16.00 uur voor 11 tot 13 jaar en 16.00 tot 18.00 uur voor middelbare scholieren en ouder.

Entree 3 euro per dag, kom je beide dagen en ga je ook naar de freerundag dan kost dit combikaartje 5 euro.