• Roy Slort en Carlo Assorgia.

    Ronald Boutkan

Roy Slort en Carlo Assorgia raadslid van 2017

DEN HELDER Roy Slort (CDA) en Carlo Assorgia (Beter voor Den Helder) zijn gekozen tot raadslid van het jaar. De vakjury koos voor Slort, het publiek voor Assorgia, zo werd duidelijk tijdens het LOS-radioprogramma De Week op Zaterdag. De vakjury werd gevormd door de raadsleden van Den Helder. Den Helder Actueel is al vijf jaar de organisator van de verkiezing.

Assorgia werd door zowel vak- als publieksjury genomineerd. De andere genomineerden waren Andries Pruiksma (vakjury en winnaar in 2016) en namens het publiek Michiel Wouters en Tjitske Biersteker (winnaar 2016).

De vakjury omschreef Slort als "rustig, gedegen en betrouwbaar", maar ook "altijd positief en verbindend". Hij "heeft de processen en mogelijkheden van de gemeentelijke organisatie inmiddels goed door en heeft met name een goede kijk op de financiële processen en regels."

Het publiek koos dus voor Assorgia en noemde hem "een goede leider van de oppositie", maar stelde ook: "Carlo spreekt de taal van de inwoners en niet van de elite!". Ook waardeert het publiek dat hij "strijdt tegen de idiote geldverkwisting door het huidige college en voor de belangen van de plaatselijke kleine middenstand".

Eerdere winnaars waren Nel Dol (GroenLinks), Peter Reenders, Michiel Wouters, Andries Pruiksma en Tjitske Biersteker.