• Sportservice Den Helder

Voor dag en dauw op: dauwtraptocht

DEN HELDER De vijfde editie van de dauwtraptocht van Team Sportservice Den Helder is op 10 mei. Deze start om 6.00 uur. Waarom zo vroeg? 's Ochtends is de natuur op zijn mooist, meldt Sportservice. "Het prille groen kleurt de bomen en de geur van de bodem prikkelt in de neusgaten. Geniet van de opkomende zon, mystieke ochtendnevels en een kakofonie van vogelgeluiden." Het dauwtrappen werd vroeger zingend en blootsvoets gedaan. Het ritueel zou een zuiverende en genezende werking hebben waarbij tegelijkertijd de wederopbloei van de natuur werd gevierd.

De route is afwisselend over het strand, duinen en bos. Deelnemers kunnen kiezen uit 15 of 22 kilometer. De start is bij Het Tillenhof 2 te Huisduinen. Hier is ook de finish. De kosten bedragen 7.50 euro, inclusief herinnering en onderweg koffie of thee met wat lekkers. Er kunnen maximaal 150 deelnemers meedoen met deze tocht. Inschrijven is verplicht en kan tot 1 mei.

Dit jaar is het Jeugdsportfonds als goed doel gekoppeld aan de dauwtraptocht. Van elke deelnemer gaat 1,50 euro naar dit fonds, dat ervoor zorgt dat een kind een jaar lang kan sporten. Meer informatie of aanmelden kan via www.teamsportservice.nl/denhelder.