Surfers leven zich uit

REGIO Texel was afgelopen weekend het verzamelpunt voor de beste Nederlandse Golfsurfers. Voor alle officiële leeftijdscategorieën werden er wedstrijden gesurft bij de Koog op Texel voor het Mitsubishi Motors NK Surf. Zowel op zaterdag als op zondag was er de hele dag actie. Op de zaterdag kwamen de surfers onder de 16 aanbod en de longboard klassen. Op de zondag de junioren onder de 18, de open men en de open women. Met name in de ochtend werden de surfers getrakteerd op prachtige golven waardoor het spectaculaire wedstrijden werden. Het was de eerste keer dat het NK Golfsurf haar wedstrijden organiseerde op Texel. Dit bleek uiteindelijk een groot succes en de organisatie was erg te spreken over de locatie en de omstandigheden.

Bij de open men was huidig Nederlands Kampioen, Kaspar Hamminga uiteindelijk de sterkste. Tom Boelsma werd tweede. De van Texel afkomstige Mees Koch werd in deze wedstrijd uiteindelijk derde. Zijn prestatie was extra indrukwekkend omdat hij ook bij de junioren op het podium terecht kwam (ook 3e).

Bij de dames was het ook de titel verdediger die er met de overwinning vandoor ging. Mirna Boelsma was in een hele finale met Dominga Valdes, Julia van Rooij en Puck Dekkers uiteindelijke de sterkste van de vier. Dominga werd tweede, en Julia van Rooij derde.
De 4 beste surfers uit iedere klasse van de tour zullen eind september afreizen naar Moliets, Frankrijk om daar te bepalen wie de uiteindelijke Nederlandse kampioenen van 2019 zullen gaan worden. 
Met vriendelijke groet / Kind regards

Coen Schild
0031 612722815
 

...

Bericht is afgebroken  Hele bericht weergeven

4 bijlagen