• Het mag dan om gezelligheid gaan in het schoolvoetbal, maar dat wil niet zeggen dat er geen competitiestrijd is.

    George Stoekenbroek

Kinderen aan de bal

Stichting Schoolvoetbal maakt zich op 91e editie

DEN HELDER Voor de 91e keer strijden de basisscholen van Den Helder en Julianadorp in maart en april om de felbegeerde schoolvoetbaltitels. De organisatie, stichting Schoolvoetbal Den Helder, heeft alle 26 basisscholen inmiddels een uitnodiging gestuurd en alle scholen hebben ook al een of meerdere teams ingeschreven.

Totaal hebben 1153 kinderen zich opgegeven en deze zijn verdeeld over 129 teams in zeven categorieën. Dit jaar voor het eerst heeft de Schoolvoetbalcommissie te maken met het continue rooster van de scholen. Niet alle kinderen zijn meer op woensdagmiddag vrij. "Omdat een aantal scholen niet bereid is om het toernooi, zoals gebruikelijk, te laten starten om half twee 's middags, moet het hele toernooi verschoven worden naar een andere aanvangstijd. Een uur later, om half drie. Dit is een behoorlijke uitdaging voor ons als organisatie", laat Ron van der Graaf weten.

"Twee categorieën, de meisjes zeven onderbouw en bovenbouw, moeten nu op donderdagmiddag spelen. Voor verschillende andere teams betekent het dat het programma tot vijf over half zeven duurt." Het toernooi wordt gespeeld op de woensdagen 28 maart, donderdag 29 maart (M7B, M7O), 4 april en 11 april.

Stichting Schoolvoetbal Den Helder laat weten dat het evenement ook in 2018 weer op vele enthousiaste sponsors kan rekenen. "Daardoor is het opnieuw mogelijk voor alle kinderen om gratis deel te nemen aan dit enorme voetbaltoernooi.

Winnen of verliezen, schoolvoetbal blijft voor elk kind een waardevolle, blije herinnering. Een herinnering die tevens mogelijk wordt gemaakt door de samenwerking tussen voetbalclubs JVC, HCSC, FC Den Helder. En natuurlijk de vele vrijwilligers van de schoolvoetbalstichting."

Kijk voor meer informatie over de stichting en de komende editie van het schoolvoetbaltoernooi op www.schoolvoetbaldenhelder.nl.