• Yvette Kollé

Isa Kollé wint goud bij kogelstoten

Helderse op nationale indoorwedstrijd atletiek

DEN HELDER Isa Kollé deed zondag 21 januari mee aan de grootste Nationale Atletiek Indoorwedstrijd van het jaar: de CD spelen in Omnisport Apeldoorn. Ze won goud in kogelstoten.

Op deze wedstrijd komen de beste Nederlandse junioren en strijden voor de nationale titel. Isa kwam uit op de onderdelen kogelstoten met 3 kilo en de 60 meter sprint. De kwalificatielimiet van 10 meter stootte zij direct al in haar eerste stoot en plaatste zich daarmee direct voor de finale.

Daarnaast lukte het Isa zich met een tijd van 8.66 voor de halve finale sprint te kwalificeren. Dit bleek uiteindelijk het hoogst haalbare op dit onderdeel voor de atlete.

SPANNENDE STRIJD Maar in de finale van het kogelstoten werd het een spannende strijd. Iedere atleet mocht in de finale zes keer stoten en Isa stootte zes geldige stoten.

Ze stond een keer tijdens de finale op de tweede plaats, maar ze stootte uiteindelijk 12.54 waar haar tegenstanders niet meer bovenuit kwamen. Zo kon Isa met de gouden medaille naar huis.

ZWAARDERE KOGEL Vorig jaar al werd Isa in een jongere leeftijdscategorie (junioren D) ook Nederlands Kampioen. Zowel out-als indoor. Toen stootte ze nog met een kogel van 2 kilo. Sinds november is ze C-junior en stoot ze met een zwaardere kogel van 3 kilo.

Isa traint twee keer per week voor kogel en discus en twee keer per week voor sprint. Zij is daarvoor in goede handen bij haar trainers van av Hera in Heerhugowaard, waar zij sinds november 2017 voor uitkomt. Haar trainingen zijn vooral gericht op techniek, snelheid en kracht.