• Lange wachtrijen voor de inschrijving van de wandeleditie van de Halve van Den Helder.

    Jan Mulder/Rene Oostindier

Inschrijving Halve van Den Helder start komend weekend

DEN HELDER De inschrijving voor de Halve van Den Helder start komend weekend. Op zaterdag 4 november vanaf 12.00 uur kunnen mensen een van de 1800 felbegeerde wandelpaspoorten bemachtigen voor de WandelHalve. Op zondag 5 november om 12.00 uur begint de inschrijving voor de hardloopafstanden. Het Halve van Den Helder loopweekend is op 7 en 8 april.

Net als vorige jaren heeft deze achtste editie van de WandelHalve op 7 april weer een afwisselend en verrassend parcours door de stad, gecombineerd met een gang langs prikkelende cultuur. Het jaarlijkse thema wordt nog even geheimgehouden.

Hoofdsponsor van de WandelHalve is AH Marsdiep aan de Marsdiepstraat.

Op 8 april komen de hardloopschoenen uit de kast voor Het Arsenaal Kidsrun, de Bedrijvenloop, de 5 en 13,7 kilometer Prestatieloop, en uiteraard de negende Univé Den Helder Halve Marathon. De route leidt langs de hoogtepunten van Den Helder: forten, de zee, dijk en uiteraard blijft vuurtoren Lange Jaap altijd in het zicht. De loop leent zich uitstekend om een persoonlijk record te vestigen. Het is een snel traject waarbij de hardlopers dankzij de opzet van het evenement echt een prestatie kunnen neerzetten.

Meer weten over aanmelden? Mail secretariaat@halvevandenhelder.nl.