• Er wordt enthousiast gereageerd op de wandelingen van Gezond Natuur Wandelen. Nu is er ook een Helderse afdeling.

    Ronald van Zon

Goed voor lijf en ledematen

Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

DEN HELDER De werkgroep Gezond Natuur Wandelen Den Helder start wekelijks met gratis, aantrekkelijke, laagdrempelige, door vrijwilligers begeleide wandelingen van een uur langs groene routes. Belangstellenden kunnen elke zaterdag om 9.00 uur van start gaan met een wandeling vanuit het bezoekerscentrum van De Helderse Vallei.

"De wandelingen zijn in de eerste plaats bedoeld voor mensen die meer willen bewegen, maar iedereen die wil, is natuurlijk van harte welkom", roept Martijn Struijf van Natuurlijke Zaken namens stichting Gezond Natuur Wandelen op. Want "wandelen in de natuur is goed voor een mens."

MAXIMAAL EEN UURTJE Het doel van Gezond Natuur Wandelen is om samen met mensen, die uit zichzelf om wat voor reden dan ook wat minder bewegen, minstens een keer per week een wandeling van maximaal een uurtje te maken.

Martijn Struijf: "Onderzoek heeft aangetoond dat wanneer je meer beweegt er enorme gezondheidswinst geboekt kan worden en de kans op een chronische ziekte sterk afneemt. En je voelt je ook veel beter! Wandelen in het groen versterkt deze effecten nog. En het is, zo zeggen de deelnemers, vooral ook heel gezellig."

DEELNAME GRATIS Deelnemers aan andere wandelingen zijn enthousiast. Het tempo is rustig. Twee vrijwilligers begeleiden de wandelaars.

"Het startpunt staat vast, maar de route varieert. Er wordt ook kort iets verteld over de natuur die we tegenkomen onderweg. Deelname is gratis en je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Na afloop van het wandelen is er voor degenen die dat leuk vinden gelegenheid om samen een kopje koffie te drinken."

AANHAKEN Wie mee wil doen met Gezond Natuur Wandelen kan elke zaterdagmorgen om 9.00 uur aanhaken bij het bezoekerscentrum aan de Jan Verfailleweg tegenover De Donkere Duinen.

WEBSITE VOOR INFORMATIE Meer informatie over de wandelingen van Gezond Natuur Wandelen is te vinden op www.gezondnatuurwandelen.nl.