• Leerlingen van De Dolfijn, een klein

    De Dolfijn

Badtassen voor leerlingen jubilerende zwemschool De Dolfijn

DEN HELDER Het is deze maand feest bij zwemschool De Dolfijn. Alle leerlingen worden verrast met een badtas. Dit vanwege het ruim 40-jarig bestaan van de knusse particuliere zwemschool in de Visbuurt aan de Wagenstraat. Ze krijgen niet alleen een badtas cadeau, maar kunnen ook nog meedoen met de kleurwedstrijd.

In 1977 begon badmeester Amiabel met de zwemschool en tot aan zijn pensioen in 2000 heeft hij vele Helderse kinderen het zwemmen geleerd. In 2000 is de zaak overgenomen door schoonzoon André Boon, die daarvoor werkzaam was in zwembad De Schots, en dochter Marja Amiabel. Nog steeds weten veel Helderse ouders met hun kroost de zwemschool te vinden.

André Boon: "Het prettige is dat onze zwemschool heel kleinschalig is. Ik geef als enige les en dus zijn de kinderen helemaal aan mij gewend. Bovendien werk ik met gedifferentieerde groepen, zodat elk kind op zijn eigen niveau en tempo kan leren zwemmen, totdat ze naar het diepe bad gaan. Het leukste vind ik dat ze na de les altijd nog even om het hoekje gedag komen zeggen. En natuurlijk de blije gezichten als ze hun diploma hebben gehaald."

Als de leerlingen toe zijn aan het diepe bad gaan ze verder in het wedstrijdbad van Aquacentrum Den Helder. Daar geeft André Boon met zijn team les. Nu nog onder de vlag van ZV Noordkop, maar in de toekomst gaan de zwemsporten van Noordkop en Zeemacht samen.

"Voor de leerlingen van De Dolfijn verandert er niet veel. Ze blijven onder mijn verantwoording vallen, maar worden dan wel lid van Zeemacht in plaats van Noordkop", aldus badmeester André. "Wat wel veranderd is, zijn de diploma's. Na jaren aangesloten te zijn geweest bij de NPZ/NRZ hebben we samen met Zeemacht besloten om over te gaan naar de internationale zwemdiploma's van de ENVOZ, eveneens een zeer grote landelijke organisatie op het gebied van het zwemonderwijs. Eén van de redenen is dat we steeds meer buitenlandse leerlingen krijgen. De eerste nieuwe diploma's zijn inmiddels al tot volle tevredenheid uitgereikt."

De prijsuitreiking van de kleurwedstrijd vindt plaats half maart en wie nu opgeeft en de komende maanden start, krijgt natuurlijk ook een badtas cadeau.

Meer informatie: zwemschooldedolfijn@ziggo.nl of tel. 0223-614016.