• Ingrid Meijerink

Zwerfwandeltocht langs duin, stad, polder en dijk van Den Helder

HUISDUINEN De gids van Landschap Noord-Holland neemt geïnteresseerden donderdag 15 februari mee voor een zwerftocht langs bijzondere plekken rond Den Helder. De tocht start bij Fort Kijkduin, ooit gebouwd in opdracht van Napoleon als onderdeel van de Stelling van Den Helder. Daarna voert de tocht via het strand en de Grafelijkheidsduinen naar de Donkere Duinen.

Daarna gaat het verder langs de binnenduinrand, waar aan de natuur al goed is te merken dat het voorjaar in aantocht is, misschien zingt zelfs al een eerste boomleeuwerik. De tocht eindigt met een bezoek aan de Huisduinerpolder, bekend om zijn vele watervogels en steltlopers. Via de vestingwal van Fort Erfprins en de zeedijk gaat de tocht terug naar het startpunt van de excursie. Het belooft een interessante excursie te worden, waarbij natuur, cultuur en historie hand in hand gaan.

Tip van de boswachter: trek een paar stevige wandelschoenen aan en pas uw kleding aan aan het weer van die dag. Vanwege de lengte van de wandeling is deze minder geschikt voor jonge kinderen.Tijd: 9.30 tot 12.00 uur. Vertrekpunt: Parkeerplaats Fort Kijkduin, Admiraal Verhuellplein, Huisduinen.
Kosten: Volwassenen € 7, kinderen tot 12 jaar € 3. Beschermers betalen € 4 en hun kinderen tot 12 jaar € 2.
Aanmelden via de website www.gaatumee.nl, ter plekke aanmelden en betalen is ook mogelijk.