• Eigen foto

Zwemmers nemen afscheid van Klaas Daalder

DEN HELDER Door de groep zwemmers met een verstandelijke beperking werd afgelopen donderdag afscheid genomen van hun trainer Klaas Daalder.

Tientallen jaren begeleidde de nu ruim tachtigjarige Klaas met veel plezier zijn zwemmers op de donderdagavond. Hij stond niet alleen aan de badrand, maar haalde ze zelfs elke week op van hun woonadres. Bij zijn afscheid werd hij dan ook verrast met een mooie fotocollage en diverse andere cadeaus van de zwemmers, waaruit bleek hoe zeer hij gewaardeerd werd.
Ooit is het begonnen in Zwembad De Schots als wedstrijd zwemmen voor mensen met een beperking bij de STAS (Stichting Aangepast Sporten). Later is het naar de Zwemvereniging Noordkop overgegaan. Vanaf het begin was Klaas erbij betrokken. Het wedstrijd zwemmen heeft inmiddels plaats gemaakt voor recreatief zwemmen en zo is er een vaste hechte groep ontstaan die al jaren met elkaar zwemmen op de donderdagavond van 19.00-19.30 uur in Het Heersdiep. Klaas stond niet alleen aan de badrand, andere vrijwilligers ondersteunden hem en zij zorgen er ook voor dat het half uurtje in stand blijft. Nieuwe leden (minimaal A-diploma) zijn van harte welkom. Ook is er de mogelijkheid voor kinderen met een beperking om eventueel een zwemdiploma te halen (één-op- één begeleiding). Meer informatie: zwemschooldedolfijn@ziggo.nl.