Werk aan diverse wegen

DEN HELDER De Fabrieksgracht, Huisduinerweg, het tunneltje bij de Brakkeveldweg en de Breewijd. Bij alle vier wegen wordt de komende gewerkt aan de weg. Een aantal wegen is daardoor tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer.

De Huisduinerweg krijgt een nieuwe asfaltlaag. Het gaat hier om het gedeelte tussen de Tuintjesweg en de inrit naar het parkeerterrein van het ziekenhuis. Het ziekenhuis is deze drie dagen wel gewoon bereikbaar via de Timorlaan en de Prins Willem-Alexandersingel. De Huisduinerweg is nog tot en met vandaag afgesloten.

Afgelopen maandag is gestart met de werkzaamheden aan het tunneltje bij de Brakkeveldweg waardoor de waterballetten van afgelopen perioden tot het verleden gaan behoren. De waterafvoer die al een tijdje stuk is, wordt gerepareerd. Een kraan legt de nieuwe rioolpijp en stort het beton.

Hier is maximaal drie weken voor nodig. In deze periode kunnen alleen voetgangers gebruikmaken van het tunneltje.

Ook de Fabrieksgracht is afgesloten voor doorgaand verkeer. Hier is een extra voetgangersoversteekplaats gemaakt zodat kinderen veilig kunnen oversteken naar de nieuwe sportkooi op het Vinkenterrein. Dit werk duurt tot morgen, vrijdag 13 oktober.

Dan zijn ook de lichtmasten aangelegd en de trottoirs aangepast.

Gedurende een maand wordt er gewerkt aan de Breewijd in Julianadorp. Er wordt een vrijliggend fietspad aangelegd en het asfalt van de rijbaan wordt vervangen. Het werk is in drie fasen opgedeeld.

Aannemer BAM informeert de bewoners via een bewonersbrief en de Facebookpagina Noorderhaaks Julianadorp.