• Er is van alles te ontdekken bij de Helderse Vallei.

    Helderse Vallei

Wandelschoenen aan en naar de Helderse Vallei

[DEN HELDER] Het is heerlijk om in de herfst naar buiten te gaan. En wat voor weer het ook is, er is altijd iets te beleven bij De Helderse Vallei. Ook in de herfstvakantie. Dus trek die wandelschoenen of regenlaarzen maar aan en kom langs. 
 
Op maandag 23 oktober zijn het bezoekerscentrum en de kinderboerderij extra geopend van 10.00 tot 16.30 uur. Kom dus kijken welke dieren er allemaal op de kinderboerderij leven of bezoek de expositie 'Waterdicht'.
 
Kinderen van 2 tot 4 jaar kunnen woensdag 25 oktober de kinderboerderij ontdekken tijdens het Peutermoment.
 
Wat kriebelt daar in het gras? Kom op woensdag 25 of vrijdag 27 oktober kleine beestjes zoeken op het terrein van De Helderse Vallei. Vang ze in een potje, ontdek hoe ze heten en laat ze weer vrij. Er is van alles te ontdekken…
 
Stel je voor dat je je buiten moet redden… hoe doe je dat? Wat moet je weten? De leden van scouting Jutters Willemsoord weten het. Op zaterdag 28 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur ontdek je onder hun leiding op het terrein van De Helderse Vallei hoe je een vuurtje maakt en op een vlot kunt varen.
 
Natuurlijk kan er in de herfstvakantie ook heerlijk buiten gewandeld, gefietst of gespeeld worden op het terrein van De Helderse Vallei of in de naastgelegen natuurgebieden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Blote Voetenpad of volg de speurtocht 'het vossenspoor'. Vanaf De Helderse Vallei starten diverse wandelroutes van ongeveer 2 tot 12 km.

Meer informatie over prijzen en de wijze van aanmelden voor al deze activiteiten is te vinden op www.deheldersevallei.nl/agenda. De Helderse Vallei is te vinden bij de parkeerplaats van De Donkere Duinen aan de Jan Verfailleweg.