• Inspirerend beeld van de vorige trekkertrek op Robbenplaat.

    Henk Cornelissen

Tweede Pinksterdag trekkertrek op Robbenplaat

WIERINGERWERF De Agrarische Jongeren Wieringermeer houden op Tweede Pinksterdag, maandag 10 juni, trekkertrek in Wieringerwerf. Dit evenement wordt eens in de twee jaar, en altijd op Tweede Pinksterdag, georganiseerd door de jonge boeren en trekt duizenden bezoekers. Ook nu is het industrieterrein Robbenplaat - nog altijd ruimte zat daar, ook voor nieuwe bedrijven - het strijdtoneel.

Tijdens de trekkertrek gaan boeren, personeel van loonbedrijven en anderen die graag trekkerrijden, de titanenstrijd aan. In verschillende gewichtsklassen wordt getracht een verzwaarde sleepwagen zo ver mogelijk mee te trekken. Het liefst tot de finishvlag, om een full-pull te behalen. Reguliere deelnemersklassen, waaronder een dames- en een pick-upklasse worden afgewisseld met de Polder Power-klasse en demonstraties van truck- en tractorpulling.

Terzijde van het evenement tonen landbouwmechanisatiebedrijven hun nieuwste machines en ook aan de jongsten is gedacht. Naast het springkussen is een mini-trekkertrekbaan te vinden, waar de jeugd kan deelnemen aan een mini-trekkertrek met zitmaaiers.

De entree van dit evenement is vrij. Het publiek is vanaf 09.00 welkom op Industrieterrein de Robbenplaat te Wieringerwerf. Voor updates: houd de Facebookpagina en de website van de Agrarische Jongeren Wieringermeer (www.ajwieringermeer.nl) in de gaten.