• Het Vrouwenkoor van Triade in concert.

    Gerard Krol

Triade's decembermaand

DEN HELDER De decembermaand staat weer voor de deur. Een maand waarin we vaak zoeken naar warmte en gezelligheid. Triade draagt hier graag aan bij en organiseert diverse concerten en activiteiten om iedereen het ultieme feestdagengevoel te geven.

SINT Petra Clowting: "Op dit moment is de hal versierd voor Sinterklaas. Volgende week vieren we met onze jongste cursisten een groot sinterklaasfeest, waarin we sint gaan verrassen met optredens. Een groot orkest speelt bekende sinterklaasliedjes en ook onze dans-, musical- en zangleerlingen laten van zich horen op het grote podium in Hotel Den Helder. Dat maakt Triade zo leuk! Het Huis van de Kunsten organiseert regelmatig leuke activiteiten voor haar cursisten, waaronder dit sintfestijn."

KERSTCONCERT Het sintfestijn is een besloten feest, maar Triade zet regelmatig haar deuren open voor iedereen. Vaste prik is Triade's kerstconcert. Vanaf 10 december start de kaartverkoop voor het concert op 18 december om 19.00 uur. Kaarten a €2,- zijn te koop bij de balie van Triade, Middenweg 2. Tijdens het kerstconcert loop je een route door het prachtig versierde Triadegebouw langs een aantal mini concertjes, gegeven door de muziekcursisten.

GLAZEN HUIS (VAN DE KUNSTEN) Dit jaar voor het eerst geen glazen huis van 3FM Serious Request. Zij kiezen dit jaar voor een andere opzet, waarin ze organisaties/personen uitdagen zelf een actie te bedenken voor het goede doel. 3FM Serious Request steunt het Rode Kruis bij hun noodhulp in oorlogsgebieden. Triade steunt dit doel graag. "Juist in onze marinestad Den Helder is het besef groot dat deze hulp nodig is. Vandaar dat Triade een leuke activiteit heeft bedacht, waarbij de opbrengst gaat naar Serious Request. Op 20 december om 20.00 uur openen wij de deuren van ons eigen Glazen Huis (van de Kunsten). In de Triadehal omringt met glas kan iedereen heerlijk mee komen zingen met bekende kerstliedjes in Triade's Kerst Sing a Long. Hanneke Bergsma is de host van de avond." Kaartjes a €2,- zijn te koop vanaf 10 december bij de balie van Triade, Middenweg 2 Den Helder. Het volledige entreegeld gaat naar het goede doel.

DIVERSE KERSTCONCERTEN Het vrouwenkoor van Triade geeft een kerstconcert in eigen huis op 21 december om 20.00 uur. Zij brengen een mix van gospels, traditionals en wat minder bekende kerstmuziek uit verre streken. Een divers programma. Het koor staat onder leiding van docent Marie Anne Pak. Naast activiteiten georganiseerd door Triade zelf, laten diverse groepen ook regelmatig van zich horen op activiteiten van collega- organisaties. Ook Dicht bij C is een koor van Triade. Het koor staat onder leiding van Hanneke Bergsma en deze enthousiaste groep treedt graag op. Op 14 december kan iedereen van ze genieten om 18.40 uur en om 19.40 uur tijdens de sfeervolle kerstmarkt van De Helderse Vallei en op 15 december geven ze een kerstconcert in de mooiste bibliotheek van de wereld, School 7, om 12.30 uur en om 13.30 uur.

CADEAUTIP Bent u op zoek naar een origineel cadeau voor de feestdagen? Denk eens aan een Triade Cadeaubon. Bepaal zelf het bedrag van de bon. De bon is inwisselbaar voor alle cursussen die Triade aanbiedt! Voor iedereen is er wel een leuke cursus te vinden. De bon is verkrijgbaar op werkdagen van 9.00-21.00 uur bij de balie van Triade.