• De Museumhaven op Willemsoord.

    Flying Focus

Traditionele schepen te kijk op nautische beurs Willemsoord

DEN HELDER De tweede EOC Traditionele Schepenbeurs duurt van 10 tot 12 november. Decor is het Willemsoordcomplex. Wie een toegangskaartje van 8 euro koopt voor de tweede beurs, krijgt daarvoor niet alleen drie dagen lang toegang tot de beurs, maar ook gratis toegang tot het Marinemuseum en het Nationaal Reddingmuseum Dorus Rijkers.

"Bij de eerste editie in november 2016 hebben we bij wijze van experiment eveneens de twee voornoemde musea bij ons evenement betrokken", zegt medeorganisator Paul Schaap. "Toen kon men met het toegangskaartje, in de vorm van een armbandje, naast de beurs ook al de beide musea gratis bezoeken. In totaal hebben vorig jaar circa zeshonderd bezoekers hiervan gebruik gemaakt. Ook voor deze editie geldt deze aanbieding, maar nu willen we er graag meer publiciteit aan geven."

Het nautisch element van de twee musea sluit perfect aan bij de doelgroep van de beurs. De samenwerking tussen de beurs en de twee musea is dit jaar verder uitgebouwd en zal hopelijk ook in de toekomst leiden tot meer samenwerking.

Parkeren voor de beurshal is gratis. Extra dit jaar is dat voor geïnteresseerde bezoekers op de drie beursdagen om 14.00 uur een rondleiding over het werfcomplex wordt gegeven. Beursorganisator Jet Sluik verwacht meer bezoekers dan vorig jaar. Het aantal standhouders dat zich al voor de beurs heeft aangemeld ligt aanzienlijk hoger dan in 2016 en is inmiddels de vijftig gepasseerd. En nog steeds melden bedrijven en organisaties zich aan. Tijdens de beurs kunnen ook kaartjes aan de kassa worden gekocht.

Vepa Bins, leverancier van onder andere afvalbakken, garderobesystemen en kantooraccessoires, rijdt dagelijks met een vloot van opvallend rood gekleurde vrachtwagens door heel Europa. Hiervan zijn er nu 25 aan de achterzijde voorzien van een 1,5 meter brede en 1 meter hoge reclameposter van de in Den Helder te houden tweede EOC Traditionele Schepenbeurs.

De beurs dit jaar is grootser opgezet dan de eerste editie in 2016. Meer informatie: traditioneleschepenbeurs.nl.