• Bij Studio de Wollerie is een breed assortiment aan wol, naaigaren en stoffen te vinden.

    Kyona Donkers

Studio de Wollerie breidt uit

Naast wol nu ook ruim assortiment modestoffen

Kyona Donkers

DEN HELDER In de vier jaar dat Studio de Wollerie op de Middenweg gevestigd is, heeft Monique Mulder haar klantenkring steeds verder zien uitbreiden. Om aan ieders vraag te voldoen besloot zij om ook stoffen en naaigaren in haar assortiment op te nemen.

UITBREIDING Monique Mulder: "Omdat ik steeds vaker de vraag kreeg of ik ook ritsen en naaigaren verkocht, heb ik besloten de winkel wat meer uit te breiden en ruimte te maken voor verschillende modestoffen en naaigaren. Gelukkig had ik de ruimte om de winkel groter te maken waardoor ik nu een mooie ruimte heb kunnen creëren waar mijn stoffen centraal staan."

Natuurlijk is naaigerei niet het enige dat verkocht wordt in de studio. De naam zegt het al: bij Studio de Wollerie kan je het beste terecht voor wol.

HOBBY "Hoeveel mensen kunnen er zeggen dat ze van hun hobby hun werk hebben gemaakt? Ik ben er gelukkig een van en ik heb er geen dag spijt van gehad! Juist omdat het mijn hobby is denk ik dat mijn winkel veel vaste klanten trekt. Ik probeer mensen zo veel mogelijk te helpen. Dat kan verschillende dingen betekenen: men kan op zoek zijn naar de juiste kleur of een leuk patroon, maar je kan ook bij mij terecht als je vastloopt tijdens het breiden en je even niet meer ziet hoe je verder moet. Ik neem dan graag de tijd voor je in de winkel. Dan gaan we samen even zitten zodat we rustig kunnen kijken hoe ik kan helpen", verteld Monique.

DROMENVANGER Een huidige trend is dat er veel homedecoratie wordt gemaakt door creatieve hobbyisten. "Breien en haken hoeft niet alleen maar in de vorm van kleding te zijn. Je ziet dat er de laatste periode echt een duidelijke verschuiving plaats vindt naar het maken van bijvoorbeeld kussens, dekens, poefjes en dromenvangers. Je kan zo veel kanten op en er zijn online ontzettend veel patronen te vinden. Ik haal zelf ook veel inspiratie van Pinterest. Daar zie je de mooiste designs verschijnen en als je een beetje handig bent kan je heel veel zelf maken."

WORKSHOPS In het verleden gaf Monique regelmatig workshops, maar door de drukte in de winkel is hier bijna geen tijd voor. Samen met een aantal vaste klanten volgt ze wel een online 'wolproject'. "We zijn onlangs met een nieuw project gestart. Je ontvangt dan elke vrijdag een nieuw deel van je patroon. Er zijn een aantal vaste klanten die dat ook regelmatig in de winkel komen maken. Zo kan je elkaar toch van advies voorzien en daarnaast is het erg leuk om met z'n allen zo'n project te zien groeien. In de toekomst zou ik het leuk vinden om weer workshops in de winkel te organiseren. Dan hoop ik het liefst andere 'wolgoeroe's' uit te nodigen die de workshop in de winkel geeft zodat ik gewoon beschikbaar kan blijven voor mijn klanten."

WEBSHOPS Naast klanten uit Den Helder en omgeving heeft Monique ook vaste klanten uit Duitsland die elk jaar bij haar langskomen om een nieuwe voorraad aan wol in te slaan. Voor klanten die verder weg wonen heeft Studio de Wollerie ook een webshop beschikbaar.

Studio de Wollerie is te bezoeken op de Middenweg 111 of via website: www.studiodewollerie.nl.