• Rob Scholte Museum

Rob Scholte door deurwaarder uit postkantoor gezet

DEN HELDER De deurwaarder van de gemeente Den Helder heeft Rob Scholte dinsdagmiddag gesommeerd het voormalige postkantoor te verlaten.

De deurwaarder werd daarbij op eigen verzoek vergezeld door de politie. Scholte krijgt de tijd om persoonlijke spullen te verzamelen die hij en zijn gezin willen meenemen. De sloten van het pand worden vervangen. De deurwaarder gaat het pand ontruimen.

De gemeente in een persbericht: "Scholte weet al sinds juni 2017 officieel dat hij het pand moet verlaten. Dit is vorige maand nogmaals door de rechter bevestigd. Hij heeft voldoende tijd gehad om zich hier op voor te bereiden. Wij nemen de verantwoordelijkheid voor de kunst over. De deurwaarder helpt de gemeente daarbij, ondersteund door een gerenommeerd bedrijf in het verhuizen en opslaan van kunst. Van alle objecten wordt een foto en beschrijving gemaakt. Het college heeft dinsdag besloten bij de rechtbank het verzoek in te dienen om conservatoir beslag te leggen op de kunstcollectie van de heer Scholte. Dit om zeker te zijn van verhaling van de openstaande schuld, gemaakte en te maken kosten voor ontruiming."