• Figurantengroep OuderwetZ.

    PR-foto

Piraten en soldaten op Fortenfestival

Maar ook lekker rustig struinen op de markt tweede keer

DEN HELDER Fortenfestival wordt dit jaar voor de in Fort Kijkduin gehouden. Het spektakel staat dit keer in z'n geheel in het teken van soldaten en piraten.

Door het gehele fort zijn de schietende schavuiten van Figurantengroep OuderwetZ te vinden; ze knallen met laserguns, pistolen en vuren zelfs een echt kanon af. Het moet toch niet echt veel gekker worden. Maar tijdens het Fortenfestival is nu eenmaal niks te gek.

Fortenfestival biedt ook plek om lekker op de markt te struinen, om levend stratego te
spelen (verover de vlag, pas op voor de bommen), om lekker wat te eten bij een van de foodtrucks of jezelf total loss van vermoeidheid te springen op een van de springkussens.

WORKSHOP Een piraat worden en zelf leren om een zwaard te hanteren? Dat kan tijdens de workshop zwaardvechten waar zelfs een van de beste zwaardvechters ter wereld les geeft. Boven in het restaurant vindt de seizoensafsluiting plaats van Winnubst. Dit orkest is ook bekend van een ander evenement: Fort Fairytale. Dit keer komt Winnubst met een grote uitvoering van zowel het klein en groot harmonieorkest én de big band. Natuurlijk kan wat piratenmuziek niet ontbreken; een échte piratenband komt de boel op stelten zetten namelijk Plunder.

Accordeongroep Blikker Balgen zal door het fort ronddwalen en de meest gezellig deuntjes spelen. Tegen alle jonge bezoekertjes roept Fort Kijkduin: trek je mooiste piraten of soldaten outfit aan.

Het Fortenfestival is zondag 15 juli in Fort Kijkduin tussen 10.00 en 18.00 uur. De entree bedraagt €8,- p.p. Een gezinskaart (2 volwassenen + maximaal 3 kinderen t/m 12 jaar) kost
€27,50. Kinderen van 3 jaar en jonger hebben gratis toegang. Voor niet-Heldernaren: Fort Kijkduin vindt u aan de Admiraal Verhuellplein 1 in 1789 AX Huisduinen. Informatie via 0223-612366 of stuur een mail naar info@fortkijkduin.nl

NOG EEN FORTENFESTIVAL Van zaterdag 1 t/m zondag 9 september is het landschap van de Waterlinies in Nederland eveneens het decor van een Fortenfestival. Het publiek kan genieten van theater, films, beeldende kunst en muziek. Op een aantal locaties in de Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie wordt een buitenbioscoop ingericht. Op zaterdag 8 en zondag 9 september staan de activiteiten op veel forten in het teken van het Open Monumenten Weekend. Ook forten die anders niet zijn opengesteld, zijn dan geopend voor publiek.