• Wie herkent deze vrouwen?

    politie.nl
  • Wie herkent deze vrouwen?

    politie.nl

Parfumdievegges op rooftocht door Noord-Holland

NOORD-HOLLAND De politie waarschuwt medewerkers van parfumerieën: drie vrouwen in een champagnekleurige Mercedes rijden het hele land door en stelen voor een kapitaal aan flessen parfum. Als je ze aanspreekt reageren ze agressief. Van een aantal diefstallen in de provincie Noord-Holland heeft de politie bewakingsbeelden vrijgegeven. De politie vermoedt dat zij ook hebben toegeslagen in de regio Utrecht.

Op 2 augustus vorig jaar verschijnen twee vrouwen bij een filiaal van ICI Paris in Heerhugowaard. Daar houdt een medewerkster ze heel goed in de gaten, maar lukt het ze toch om één fles parfum te stelen. Diezelfde dag rijden ze door naar Amsterdam waar ze - weer bij een winkel van ICI Paris - een grotere slag slaan: 43 flessen parfum van het merk Tom Ford met een gezamenlijke waarde van 5500 euro. Een getuige in Heerhugowaard ziet de vrouwen in de parkeergarage van het winkelcentrum in een champagnekleurige Mercedes A180D stappen en wegrijden. 

ROOFTOCHT De rooftocht stopt niet op 2 augustus; op 18 augustus verschijnen ze met zijn drieën bij een winkel van ICI Paris in Alkmaar. Daar stelen ze 17 geurtjes van Chanel, Guerlain, Lancôme en Victor& Rolf met een totale waarde van ruim 1850 euro. Later die dag gaan ze weer naar Amsterdam, waar ze nog een keer hun slag slaan. 

Signalementen

Verdachte 1 heeft een donkergetinte huidskleur, 

dertiger, 

zwart, lang haar, vermoedelijk nep, 

droeg op 2 augustus een zwarte jumpsuit met bloemetjes,

teenslippers/sandalen, 

zonnebril

goudkleurig horloge

droeg op 18 augustus een zwart, lederen jasje

wit shirt

blauwe spijkerbroek

alle keren heeft ze dezelfde lichtkleurige tas met een zwart bodemgedeelte bij zich. 

Verdachte 2:

donkergetinte huidskleur

stevig postuur

dertiger

geblondeerd haar, paardenstaart, waarschijnlijk nep

op 2 augustus droeg ze een wit shirt met opdruk

bermuda spijkerbroek

zilverkleurig horloge

op 18 augustus droeg ze een zwarte lederen jas

wit shirt

bruine broek

ze heeft alle keren een zwarte tas bij zich. 

Verdachte 3:

donkergetinte huidskleur

slank/normaal postuur

dertiger

zwart haar

zwart vest

wit shirt

zwarte broek 

AGRESSIEF Een medewerkster van een parfumerie in Heerhugowaard sprak ze aan toen ze zag de vrouwen zich verdacht gedroegen. Ze reageerden nogal agressief en betichtten de medewerkster van discriminatie. 

Wie meer weet over deze vrouwen, kan de tiplijn bellen: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 -7000. Online een tip geven kan ook, met het  tipformulier of via www.meldmisdaadanoniem.nl.