• Meehelpen met het verzorgen van dieren? Het kan bij De Helderse Vallei.

    Aangeleverd door de Helderse Vallei

Vier de zomer in de Vallei

DEN HELDER In De Helderse Vallei is van alles te ontdekken en beleven. Het bezoekerscentrum en de kinderboerderij zijn op maandag 19 en 26 augustus extra geopend, dus je kunt alle dagen van de week naar De Helderse Vallei.

HELPEN Kinderen vanaf 4 jaar kunnen tijdens de activiteit 'Vroeg uit de veren met onze geiten' de dierverzorgers tussen 9.00 en 10.30 uur helpen bij hun werkzaamheden. Er zijn nog een paar plekjes vrij op dinsdag en donderdag. Aanmelden kan via www.deheldersevallei.nl/agenda of 0223-612 555.

NATURE HUNT Nature Hunt
Als je alle vraagstukken van 'Nature Hunt' oplost, dan ontdek je een schat op het terrein van De Helderse Vallei! Meedoen kan op zaterdag 17 of vrijdag 23 augustus tussen 11.00 en 15.00 uur. Deze activiteit is geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 7 jaar, deelname kost € 1 per kind en aanmelden is niet nodig.

ONTBIJTEN
Je laatste kans om te komen ontbijten op de kinderboerderij heb je op zondag 25 augustus. Er staat dan koffie en thee klaar, deelnemers mogen zelf een ei in het kippenhok zoeken en een broodje boven het vuur bakken. Deze activiteit kost € 4,50 per persoon en aanmelding vooraf via www.deheldersevallei.nl/agenda of 022- 612 555 is noodzakelijk.

De Zomerschool
ZOMERSCHOOL 20 augustus kunnen kinderen van 9 tot 12 jaar (groep 7 en 8) die niet op vakantie kunnen, extra zorg nodig hebben of willen werken aan zichzelf meedoen met De Zomerschool. Ben jij gek op de natuur en heb je zin om daar op een gezellige en actieve manier meer over te ontdekken? Geef je dan op voor een ochtend Zomerschool via https://www.deheldersevallei.nl/nl/agenda/nieuws/zomerschool-2019.html

BIJENDAG Leden van de Bijenhoudersvereniging Noord-Holland Noord organiseren zondag 18 augustus een Bijendag tussen 11.00 en 16.00 uur bij De Helderse Vallei. Er is van alles te ontdekken over bijen en er worden diverse activiteiten aangeboden.

Bl!tzz in het openluchttheater
BL!!TZ Op zondag 25 augustus viert Bl!tzz haar 5-jarig jubileum in het openluchttheater. Van 13.00 tot 16.00 uur verrassen Suzanne en Angelique het publiek op een muzikale show waarbij iedereen van harte welkom is. De toegang is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Kijk op www.deheldersevallei.nl/agenda voor een overzicht van alle activiteiten tijdens de zomervakantie! Ook kun je je via deze pagina aanmelden voor de activiteiten.