• De zwemtocht van Den Helder naar Texel trok afgelopen zomer veel bekijks en leverde veel goede doelengeld op.

    George Stoekenbroek

Dit was onze sportzomer

Zwemtocht blijft populair event

DEN HELDER De reguliere sporten mochten misschien stilliggen, maar dat betekende niet dat er in Den Helder deze zomer op sportief vlak niets viel te beleven.

Sterker nog: door tal van activiteiten, toonde de stad weer eens aan dat vakantie vieren en sportief bezig zijn een uitstekende combinatie is.

Een van de jaarlijks meest bijzondere, zomerse sportevenementen is natuurlijk de 'monsterzwemtocht' van Den Helder naar Texel.

Vorige maand trok deze weer veel bekijks op de Helderse kade en dijk.

De alweer achtste editie van de veelbesproken zwemtocht leverde deze jaargang een knallend bedrag van ruim zevenenzestig duizend euro op.

Zoals gebruikelijk is dit bedrag ten goede gekomen aan de stichting Spieren voor Spieren, dat sporters inzet voor mensen met spierziekten.

In 2020 keert de zwemtocht uiteraard weer terug, maar ditmaal iets eerder.

De verwachting is dat de zwemtocht nu al in juni wordt gehouden.

Maar er was meer in Den Helder deze zomer: uiteraard was er met Gameday in juni een absolute publiekstrekker op Willemsoord, met veel sportieve uitdagingen.

Maar er waren ook kleinere evenementen, zoals het Darts4KiKa, dat werd gehouden op het caféplein in de Sluisdijkstraat.

Een evenement dat tegenwoordig ook jaarlijks terugkeert is het Helders Voetbalkampioenschap, dat drie jaar terug in het leven werd geroepen als vervanger van het ooit zo populaire Den Helder Maritiemtoernooi.

Ook dit jaar waren alle Helderse teams weer van de partij: FC Den Helder, JVC, HCSC en Zeemacht.

Ondanks dat FC Den Helder als torenhoge favoriet aan dit lokale toernooi begon, was het toch echt het HCSC van kersvers trainer Fred Dekker dat de titel greep in een zinderende finale tegen JVC.

Zouden ze dit jaar kunnen promoveren?

Naast sportieve toernooien werden er ook sportieve feestjes gevierd. Zo mocht de oudste duikvereniging van Den Helder, de Aquanauten, vijftig kaarsjes uitblazen.

Nu is het weer tijd voor de reguliere competities in de Helderse sportwereld.

Iedere week een nieuwe wedstrijd, een andere tegenstander.

Individueel of in teamverband.

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dat is mooi.