• Jan Roelofsen

Oudste kermis van Den Helder

Huisduinen maakt zich op voor mooi Pinksterweekend

HUISDUINEN In het kustdorp Huisduinen zijn tijdens de Pinksterdagen de traditionele Pinksterfeesten en kermis te bezoeken. Vereniging Huisduiner Belang houdt de oudste kermis van Den Helder in ere.

Dit jaar is er vanaf vrijdag 18 tot en met maandag 21 mei weer een hoop te beleven op het Dorpsplein en in het Dorpshuis. Het wordt weer een feest voor jong en oud passend bij de kleinschaligheid van het dorp.

Het bestuur van Huisduiner Belang is druk bezig met de voorbereidingen van deze Pinksterfeesten. Op de kermis wederom diverse kleinschalige attracties.

Gezien het succes van vorig jaar wederom op vrijdagavond in de tent een avond met thema: 'Hollandse Hits Huisduinen' met Danny Janssen. De band Helder & Friends speelt zaterdag en zondag in de tent. Nieuw dit jaar: voor het eerst in de grote zaal (zaterdag en zondag) Danny Janssen op het podium. Verder op eerste en tweede Pinksterdag 's middags een optreden van Bob van Veen. De zanger bracht in 2017 zijn single 'Ik wil jou' uit.

Het hele weekend is er gratis entree in de tent en het Dorpshuis. 's Avonds alleen toegang voor 18 jaar en ouder. De opening van de kermis is vrijdag om 16.00 uur.