Oud en nieuw verschilde niet veel van reguliere nacht in horeca

DEN HELDER De nacht van oud op nieuw is rustig verlopen, meldt de politie op haar Facebook-account. Zeventien agenten hadden dienst en melden dat "het meldingenpatroon niet veel verschilde van een reguliere nacht in de horeca."

Omstreeks 2.15 uur is een auto uitgebrand op Middelzand-43. Daar het voertuig geheel uitgebrand is, kan niet worden onderzocht of er sprake was van brandstichting. Getuigen kunnen zich melden bij de politie. Ook op de Westgracht en Molenstraat moest de brandweer handelend optreden bij kleine brandjes.

Omstreeks 2.30 uur werd een 24-jarige man uit een horecagelegenheid gezet in het centrum wegens herhaaldelijk hinderlijk gedrag.Toen hij door had dat hij echt niet meer naar binnen mocht vernielde hij een auto. Hij is aangehouden en gehoord.

Rond het zelfde tijdstip is een auto vernield op de Molenstraat. De eigenaar deed geen aangifte.

Om 3.30 uur is op de Brakkeveldweg een man gevallen. Hij is door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in verband met mogelijk heupletsel.

Rond 4.30 uur is een man door een 17-jarige jongen mishandeld in een horecagelegenheid. Later op de Koningdwarsstraat werd hij weer door deze jongen mishandeld. De 17-jarige jongen is aangehouden en gehoord.

Een half uur later is een 21-jarige man aangehouden voor het verstoren van de openbare orde in de horeca. Buiten op straat ging dit verder. Hij kreeg een proces-verbaal.

Een meisje van 17 dat zeer dronken was en zich niet kon legitimeren, heeft een bekeuring gehad en is aan haar ouders overgedragen.