• Het werk 'Vijf ' van Timo van Grinsven

    Timo van Grinsven

Opening expositie Residu 4 bij Kunsthal 45

DEN HELDER Bij Kunsthal 45 aan de Koningstraat 43-45 in Den Helder wordt zondag 14 oktober de expositie Residu 4 geopend De opening wordt om 15.00 uur gericht door Philip Montnor, coördinator Pompgemaal Den Helder van het Mondriaan Fonds en Co van Gasteren, curator Residu 4. Om 16.00 uur is er een muzikale performance van Bob Waarderburg.

Het Pompgemaal is een gastatelier in Den Helder (artist-in-residence) voor beeldend kunstenaars en bemiddelaars. Het wordt beheerd door het Mondriaan Fonds. Kunsthal 45 exposeert de resultaten van alle werkperiodes van 2016 tot en met 2018. Residu 4 toont daarom werk van de artists-in-residence Irene Kopelman, Praneet Soi, Maria Guggenbichler, Cathelijn van Goor, Tom Kok, Dongyoung Less & Michiel Hilbrink, Caroline Ruijgrok, Bernke Klein Zandvoort, Timo van Grinsven, Sjoerd van Leeuwen, Naro Snackey, Sanja Medic, Femke Gerestein, Jort van der Laan& Charlotte Rooijackers en Maartje Fliervoet.

Evenals voorgaande jaren is er een publicatie samengesteld over de diverse kunstenaars en hun werkperiodes in het Pompgemaal. Stephan de Smet tekende voor de vormgeving. Bezoekers aan de opening ontvangen een exemplaar. De expositie is te zien tot en met 9 december.