• DA-drogist Van Oosterom. Van links af Manon, Miranda en Daisy.

    Dave Hagenstein

Opening DA-drogist Oosterom

Persoonlijke aandacht en service

Dave Hagenstein

DEN HELDER "De opening van drogisterij Oosterom vindt donderdag 7 februari plaats, de winkel is verbouwd en helemaal klaar. Er is nieuw assortiment, drie dagen lang zijn er acties, 25% korting, alles in DA-stijl”, vertelt de enthousiaste nieuwe eigenaresse Miranda Curvers-Oosterom.

DA-HUISSTIJL Drogisterij Verberne in het winkelcentrum Vrede en Vrijheid is reeds acht jaar lang een begrip in de Schooten. Miranda werkt al 21 jaar in de drogisterij, de mogelijkheid deed zich nu voor om in te stappen als ondernemer. “Ik heb al heel wat ervaring en ook in deze winkel waar dit jaar de DA-huisstijl wordt ingevoerd. Wij worden weer een mooi groot bedrijf, helemaal gericht op de service.”

GEZONDHEID Wat betreft medisch kennis vindt er regelmatig een update plaats door middel van scholing zodat zij de vragen van klanten gericht kunnen beantwoorden. Miranda: “We denken echt mee met de gezondheid van mensen.” Volgende week staat er voor het team een cursus op de planning. “Naast de huisarts krijgen wij steeds een belangrijkere nevenfunctie. Vitamines worden uit het pakket gehaald en daar kunnen we een goed alternatief in bieden.”

LEUKE ACTIES Oosterom voert nu een DA-huisstijl. Wat betekent dat voor de klant? Miranda: “De personele bezetting is nog precies hetzelfde. Het team bestaat uit: Manon, Daisy en Miranda. Megan zorgt op zaterdag voor extra ondersteuning. In deze nieuwe opzet profiteert de klant meer van de acties. De folders worden weer verspreid en de inkoop kunnen we centraal doen.” Elke twee weken gaan er folders rond in Den Helder, er zijn leuke acties en daar buitenom zijn er ook voordeelacties. Miranda: “Er zijn ook thema’s, bijvoorbeeld ‘gezond’ en in de volgende ronde doen wij ook mee met een thema.” Voorbeeld: je kunt je cholesterol of je bloeddruk laten meten.

TROUWE KLANTEN Verkoop van brillen in drogisterijen is een trend. “Wij hebben het al heel wat jaren, de verkoop van Eyelove Brillen loopt goed.” Drogisterij Oosterom speelt in op de ouderen in de wijk de Schooten. “We moeten het hebben van het oudere publiek dat zijn echt trouwe klanten en ik merk dat de gunfactor heel groot is.” Ook hebben zij producten van bekende merken in de winkel. Bijvoorbeeld: vitamines van Solgar, Zarga voor huidverzorging, dermatologische huidverzorging (Louis Widmer) en make up van het merk Pupa cosmetics. Miranda: “We hebben best wel een uitgebreid assortiment op de plank staan maar wij onderscheiden ons door alles buiten het assortiment om ook te kunnen bestellen.” Ook kan men terecht voor pasfoto's voor een paspoort, rijbewijs of ID-kaart volgens de officiële richtlijnen.


OPENING Donderdag 7 februari ontvangt DA-drogisterij Oosterom haar klanten met een roze loper, ballonnen en leuke acties.

i Winkelcentrum Vrede en Vrijheid 5, Den Helder. Tel. 0223-635 275