• Ad Bak. Met dank aan LOS Den Helder.

'Ondernemer van het Jaar'

Ook 'Starter van het Jaar' in het zonnetje

DEN HELDER Wie wordt de Ondernemer van het Jaar 2018? Daniëlle Vaessen (Multivlaai), Cees van der Wel (Helderse postzegel- en muntenhandel) en Geert Westerdijk (IQ Laboratory) zijn de drie genomineerden voor deze titel. De winnaar wordt maandag 14 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Helderse Ondernemers Vereniging bekendgemaakt. Ook zet de HOV dan de Starter van het Jaar in het zonnetje.


Een vierkoppige jury, bestaande uit notaris Elka-Marina Arrindell, oud-topman Jan van der Zouw van multinational Eriks BV, accountant in ruste Joop de Jong en oud redactiechef van de Helderse Courant Ronald den Boer beoordeelde de inzendingen aan de hand van een groot aantal criteria.

Cees van der Wel en zijn echtgenote Conny zijn een begrip onder Nederlandse postzegel- en muntenverzamelaars. Vanuit het gehele land komen zij naar het winkeltje in de Koningstraat, waar het bedrijf al sinds 1977 is gevestigd. Het echtpaar heeft de straat sindsdien ingrijpend zien veranderen maar zat zelf ook niet stil. Cees van der Wel vond via internet nieuwe wegen om zijn afzetmarkt te vergroten en heeft nu klanten van over de gehele wereld.

De ambitieuze Daniëlle Vaessen trok de aandacht van de jury door haar rol in de vernieuwing van het Helderse Stadshart. Zij is een van de vier jonge ondernemers die investeerden in nieuwe winkels in het project De Hofdame aan de Beatrixstraat. MultiVlaai, sinds 1989 in Den Helder, was aanvankelijk een familiebedrijf, maar Daniëlle Vaessen leidt de zaak nu alleen en doet dat volgens de jury met verve.
Het bedrijf IQ Laboratory is relatief onbekend, maar dat geldt zeker niet voor de offshore. Het laboratorium, gevestigd aan Het Nieuwe Diep, onderzoekt onder meer (afval)water op de aanwezigheid van minerale oliën. Daarnaast test IQ Laboratory voor hotels, jachthavens, campings en andere bedrijven drinkwater op legionella, e-colli en andere bacteriën. Ondernemer Geert Westerdijk is voortdurend bezig te innoveren en ziet voor zichzelf onder meer een rol bij de conservering van windmolenparken op de Noordzee.