• Samantha Burgers met Sara Drijver in haar oude slaapkamer.

    Make over Mansion

Nieuwe kamer voor Sara

DEN HELDER Samantha Burgers, regiomanager van Make over Mansion, zag op Facebook een bericht van moeder Marjan Muis voorbijkomen. Sara had een tatoeage laten zetten van een anker met daarbij de datum wanneer ze te horen kreeg dat het foute boel was. Sara Drijver is 15 jaar en heeft een hersentumor. Het verhaal greep Samantha zo aan dat ze graag iets wilde betekenen voor de puber. Afgelopen november is de jonge meid verrast met het nieuws dat ze een hele nieuwe kamer krijgt. De voorbereidingen zijn inmiddels in volle gang.

WINNIE DE POEH "Sara had ook echt een nieuwe kamer nodig", vertelt Samantha. "Ze sliep namelijk op zolder. Ze zit in een rolstoel en twee trappen omhoog gaat niet. Ze heeft geruild met de kamer van haar zusje dus Winnie de Poeh moet verdwijnen. Sara gaat niet naar school. Dat is ook de insteek van ons, wij maken kamers voor kinderen die aan huis gekluisterd zijn." Samantha en Sara zijn samen om tafel gaan zitten om te knippen en plakken uit folders. Sara mocht haar wensen doorgeven. "Alles wat erop staat krijgt ze lekker niet", grapt Samantha. "Alleen haar make-up tafel mag blijven, de rest gaat eruit."

AAN DE SLAG "Na het bepalen van het budget wordt de kamer opgemeten. Vervolgens kijken we of bedrijven in Den Helder willen meedenken en iets voor ons kunnen betekenen. Zo krijgen we van Mega Paintdiscount vijf liter gratis verf en heeft Bedweters een dekbed geschonken. We proberen naast de make-over er altijd projecten naast te doen ter bewustwording. Dit kan een sponsorloop zijn of een presentatie op scholen."

ONTHULLING Op 8 februari start de verbouwing en vier dagen later, op 11 februari, is de oplevering van de spiksplinternieuwe slaapkamer. Er is een strakke planning dus het moet echt die dag af zijn. Voor Sara kan de kamer niet snel genoeg af zijn. "Ik vind het nog lang duren. Tijdens de feestdagen was ik het een beetje vergeten maar in januari dacht ik: O ja." Samantha: "Ik laat haar gewoon nog een paar weken zweten". POSITIVITEIT Deze dag is het dubbel feest. Ze heeft goed nieuws van de dokter gekregen. In september is ze geopereerd en op de laatste scan is te zien dat de tumor niet verder is gegroeid. Er zit nog wel een stukje tumor wat ze tijdens de operatie niet hebben weg kunnen halen. Ieder half jaar krijgt ze nu een nieuwe scan. Ondanks de gevoelloosheid in haar lichaam, de hoofdpijn en het verminderde zicht blijft Sara onverminderd positief. "Naast het AMC zit een Starbucks en ik heb een volle spaarkaart dus ik kan een gratis drankje halen."

REVALIDATIE Sara is nu begonnen met het revalidatietraject en er is nog een lange weg te gaan. "Het klinkt gek maar na 9 maanden thuis mis ik school het meest", vertelt Sara. Binnenkort gaat ze voor enkele dagen per week naar Heliomare in Heemskerk. Ze komt niet veel buitenshuis dus dit vindt ze best spannend. Op de school komt ze in een klas met kinderen die hetzelfde hebben meegemaakt. De lessen zijn hier dan ook op aangepast. Hier krijgt ze bijvoorbeeld fysiotherapie, is er een rustruimte en kan ze praten met een psycholoog. Binnenkort kan ze bijkomen van deze intensieve dagen in haar nieuwe kamer.

DONATIE Stichting Make over Mansion is opgericht door Marije Koelman uit Anna Paulowna en is nu zo'n vijf jaar actief in de kop van Noord-Holland. Elke maand probeert de stichting een slaapkamer van een langdurig ziek kind in de leeftijd van 4 tot 18 jaar een make-over te geven. De stichting is geheel afhankelijk van donaties en giften. Ze kunnen alle hulp gebruiken. Van hulp bij het verven en het in elkaar zetten van kasten tot donaties van bedrijven. Alles is welkom. Ook een steentje bijdragen? Kijk voor alle informatie op www.stichtingmakeovermansion.nl. Het aanmelden van een kind kan ook via de website.