• NWZ

Nieuwe hartkatheterisatiekamer NWZ ontvangt eerste patiënt

ALKMAAR Noordwest Ziekenhuisgroep ontvangt vandaag, woensdag 8 mei, de eerste patiënt van de nieuwe hartkatheterisatiekamer in Alkmaar. Afgelopen maanden bouwde bouwbedrijf BAM de nieuwe unit op het platte dak van de eerste en tweede verdieping van het ziekenhuis. Op deze plek bouwt BAM momenteel nog verder aan een nieuwe 'hybride' operatiekamer. Deze is naar verwachting in juni klaar. Vanaf de rotonde bij de ingang van parkeerplaats Metiusgracht is de aanbouw goed zichtbaar.

In Alkmaar beschikt Noordwest nu in totaal over drie hartkatheterisatiekamers. Daar vinden komende maanden nog enkele werkzaamheden plaats. Zo wordt in een van de huidige kamers de apparatuur geoptimaliseerd en zorgt een verbinding tussen de nieuwe en bestaande kamers er voor dat er één hartkatheterisatiecomplex ontstaat.

De nieuwe hartkatheterisatiekamer en hybride OK – waarin de nieuwste technieken op het gebied van chirurgie en beeldvorming worden gecombineerd – zijn nodig om patiënten van hoogwaardige zorg te kunnen blijven voorzien, totdat de nieuwbouw fase 1 klaar is. Ze vangen dus een tijdelijke krapte op. Na de oplevering van fase 1 worden de ruimtes weer getransformeerd tot reguliere operatiekamers.