• Granddad Daniél is ook van de partij tijdens het evenement.

    Aangeleverd

Nieuw: 'Parade op de Kade'

Nieuw feest op 1ste pinksterdag

DEN HELDER Een nieuw evenement van de 'Vrienden van Den Helder; is dit jaar op eerste pinksterdag Parade op de Kade. "Een waar spektakel voor het hele gezin", zo laat de organisatie weten.


Zondag 9 juni is het terrein van Fort Westoever, thuisfront van de Helderse Jongens, omgetoverd tot festivalterrein waar in 'Americana style' diverse acts te zien zullen zijn. De entree is gratis en je kunt diverse muzikale acts zien. Daarnaast is het mogelijk voor een klein prijsje een strippenkaart te kopen. Hiermee kun je verschillende kleine theateracts bezoeken, die over het terrein verspreid zijn.
Neem een lekker hapje of drankje tussendoor en laat u ondertussen vermaken door het straattheater dat op het terrein rondloopt.
Een klein voorproefje van wat er in de theatertjes te zien gaat zijn: de heren van Bombardo hebben beslag weten te leggen op een heus kanon, net groot genoeg om een mens mee af te schieten, maar of de tent daar ook groot genoeg voor is?
Vergezeld door haar gitaar verhaalt en zingt Mees over de absurde en hilarische personages en de relatie tussen mens & vogel. Ondeugend, grappig, spannend; maar altijd intiem en liefdevol. Nieuw Lef brengt 'Jesus' Miracle Lab' en 'The Funny Freak Show. Respectievelijk een zogeheten 'godswonder op wielen' en een hilarische familievoorstelling met een extra satirisch laagje voor volwassenen. Straattheater vind je in de vorm van Goochelaar Henry van Circusschool 'De Hoogte', een straatgoochelaar met veel humor. Maar ook de Americana band Granddad Daniel, die door het publiek loopt met hun vrolijke muziek.
Qua muziek vind je diverse Americana acts die een mix zijn van rock- en folkmuziek. In duo's zoals de Two Alley Rats, maar ook grotere bands als Jeffrey Halford & The Healers, Flatland Folks, Yorick van Norden en als uitsmijter The Royal Hillbilly Club. Deze formatie overgiet hits van alle soorten en maten met een flinke lading Hillbilly blue Grass en country en vuurt deze met de snelheid van een op hol geslagen stoomtrein op de mensheid af. Van Bon Jovi tot Britney Spears en van Radiohead tot Motörhead. Bezoek de website (www.vriendenvandenhelder.nl ) en houd facebook in de gaten voor meer informatie.