• May Hollermann speelt de titelrol in Elvy's wereld: So Ibiza.

    Wessel de Groot

Magische films bij Kinepolis

DEN HELDER Kinepolis Den Helder toont deze week voorpremières van kinderfilms Smallfoot en A Star is Born en de superherofilm Venom. Daarnaast zijn onder meer The House With the Clock in its Walls, A Simple Favor, Brandweerman Sam - Klaar voor Actie! en Elvy's Wereld: So Ibiza! te zien bij de bioscoop. En alle dreuzels opgelet: op 17 november verzorgt Kinepolis Den Helder de Fantastic Beasts Marathon.

The House With the Clock in its Walls is de nieuwe magische film van Amblin studio's. Het vertelt het verhaal over Lewis, die wanneer zijn ouders overlijden naar zijn oom Jonathan wordt gestuurd in een krakend oud huis met een mysterieuze tikkende klok. Er gebeuren de meest vreemde en onverwachte dingen waardoor Lewis er al snel achter komt dat er iets bijzonders aan de hand is met zijn oom, de vriendelijke buurvrouw Zimmerman en het huis, iets magisch! Lewis wordt door hen meegenomen in de wereld van magie en bezweringen, probeert hiermee indruk te maken op zijn nieuwe schoolvriend, maar ervaart dat er duistere krachten meespelen.

SIMPLE FAVOR In A Simple Favor (voor 12 jaar en ouder) volgt mommy vlogger Stephanie (Anna Kendrick) een spoor van leugens om de waarheid achter de plotselinge verdwijning van haar vriendin Emily (Blake Lively) te achterhalen. Als de drukbezette Emily op een dag vraagt of haar zoontje na school even op kan worden gevangen door Stephanie is dat natuurlijk een kleine moeite. Maar Emily komt haar kind niet ophalen, neemt haar telefoon niet meer op en ook haar man en collega's lijken geen idee te hebben waar ze is gebleven. Stephanie vermoedt dat er meer aan de hand is en betrekt haar vlogfans bij de zoektocht naar haar vriendin.

Elvy's Wereld So Ibiza is een zomerse komedie over Elvy die alles op alles zet om op Ibiza de Future Fashion Award te winnen en daarbij een hoop bijzondere mensen ontmoet. Van wereldberoemde dj's en gestreste Beachclub eigenaren, tot fashion-influencers en de dochter van een beroemd fashion-icoon, het wordt het avontuur van haar leven.

Smallfoot (2D en 3D) is een animatie-avontuur voor alle leeftijden, met originele muziek en een sterrencast. Smallfoot zet een mythe op zijn kop als een slimme jonge yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens.

LADY GAGA Een van de hoofdrollen in A Star is Born (12 jaar) is weggelegd voor Lady Gaga. In deze nieuwe verfilming van het tragische liefdesverhaal, speelt Bradley Cooper de aan lager wal geraakte country-ster Jackson Maine. Maine ontdekt - en wordt verliefd op - de onbekende, worstelende artiest Ally (Lady Gaga).

KIDSWEEKEND Donderdag 04 oktober is er een Cine+ met de film 'Wad, Overleven op de Grens van Water en Land'. De bijeenkomst is vanaf 13.30 uur met koffie/thee en wat lekkers. De film wordt om 14.00 uur gestart. Kosten 7 euro per persoon. Kinepolis biedt zaterdag 7 en zondag 8 oktober een Kidsweekend met de film 'SuperJuffie'. Reguliere prijzen en aanvangstijden. Zondag 4 november staat er een Disney's Junior Party op de planning.

FANTASTICS BEASTS MARATHON Goed nieuws voor iedereen die sinds het megasucces van Fantastic Beasts and Where to Find Them in 2016 reikhalzend uitkijkt naar de volgende film: het is bijna zover! In november komt Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald uit en weten we eindelijk hoe het verhaal van Newt Scamander (Eddie Redmayne) verder gaat. Om dit te vieren organiseert Kinepolis de ultieme Fantastic Beasts-filmbeleving: een marathon in spectaculair 3D! De ultieme kans om (nog eens) op groot scherm betoverd te worden door de eerste Fantastic Beasts-film en aansluitend te genieten van de gloednieuwe tweede film. De marathon begint om 16.00 uur bij Kinepolis Den Helder. Er bij zijn kost 14 euro.

[Meer informatie over alle films is te vinden op www.kinepolis.nl.