• Ron van der Graaf heeft een lintje gekregen. Onder andere voor zijn bijdrage aan het jaarlijkse Schoolvoetbal.

    George Stoekenbroek

Lintje voor secretaris Schoolvoetbal

DEN HELDER Voor zijn jarenlange vrijwillige inzet op diverse terreinen, waarbij het zwaartepunt ligt op zijn bijzondere verdiensten voor de stichting Schoolvoetbal, is Ron van der Graaf (57) benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij ontving het lintje woensdagavond na afloop van het schoolvoetbaltoernooi.

Van der Graaf werkt bij het Marinebedrijf. Daarnaast was hij van 1990 tot 2017 actief bij voetbalvereniging FC Helder als verenigingsscheidsrechter, assistent-scheidsrechter en secretaris van het hoofdbestuur. Voorts was hij één van de drijvende krachten achter de organisatie van het internationale D-pupillen Toernooi bij FC Den Helder. Hij heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de bloei van de vereniging en heeft gezorgd voor een grote saamhorigheid en betrokkenheid onder de leden.

Vanaf 2006 is hij secretaris van de Stichting Schoolvoetbal Den Helder. Hij onderhoudt het contact met de sponsoren, de gemeente en met alle zevenentwintig basisscholen in Den Helder en Julianadorp. Hij maakt het wedstrijdprogramma voor de 1200 spelers (130 teams), beheert de website, regelt de prijzen en beheert het wedstrijdsecretariaat tijdens het driedaagse toernooi. Dankzij zijn inspanningen en prettige manier van communiceren verloopt het schoolvoetbaltoernooi in Den Helder al jaren vlekkeloos.

Daarnaast is hij al 18 jaar wijkhoofd van de afdeling Den Helder voor de collecte KWF Kankerbestrijding. Hij collecteert zelf, maar voorziet ook elke straat van de binnenstad ieder jaar weer van een collectant. En sinds 2007 is hij vrijwilliger bij het Gilde van Sinterklaas, waarbij hij de rol van hulpsinterklaas of hulppiet vervult.