• Komst

Leerlingen Duynvaerder exposeren eigen kinderkunst bij Komst

DEN HELDER De leerlingen van Meerwerf basisschool Duynvaerder exposeren hun kunstwerken in een echte galerie. Van 10 tot en met 26 januari zijn de kunstwerkjes van de kinderen te zien in galerie en werkatelier Komst.

Vanuit een samenwerkingsverband die de school met Triade heeft, hebben de maar liefst honderdtachtig leerlingen samen met een beeldend kunstenaar het thema 'Vieren' uitgewerkt.

Zo hebben de leerlingen van de groepen 7 en 8 een nieuwe feestdag met bijpassend cadeau bedacht, hebben de groepen 5 en 6 maskers gemaakt en de groepen 3 en 4 een optocht.

De allerkleinsten, de leerlingen van de groepen 1 en 2 hebben de verjaardag van Flippie, de hond van kunstenaar Jan (karakter uit een voorleesboek), gevierd. Zij hebben zelfgemaakte cadeautjes en mooie juichtekeningen gemaakt.

Na maandenlang hard werken aan verschillende kunstopdrachten en met diverse materialen zullen de leerlingen op woensdag 10 januari om 15.00 uur zelf de expositie openen.

Galerie en werkatelier Komst is gevestigd aan het Jutterspleintje 2A in de binnenstad. De galerie is daarna geopend van woensdag tot zaterdag van 12.00 tot 17.30 uur.