• Maya de Bij neemt het op tegen het team van Violet.

    Persfoto.

Kinepolis Kleuterbios: Maya 2

Maya de Bij grote ster in de bios


DEN HELDER Na het succes van de eerste Maya de Bij film in 2014, is het vrolijke bijtje Maya binnenkort te zien in haar tweede bioscoopfilm: 'De Honingspelen'. Kinepolis vertoont de film zondag17 februari in de Kleuterbios, een speciale filmochtend voor peuters en kleuters.

JONGSTE FILMFANS De Kinepolis Kleuterbios is helemaal afgestemd op de allerjongste filmfans. Voorafgaand aan de film krijgen de kinderen een bekertje limonade en een snackje en er is een kleur- en knutselhoek met kleurplaten van Maya de Bij. Om de vertoning van Maya: De Honingspelen niet te spannend te maken staat het geluid zachter dan normaal en is het licht in de zaal niet helemaal uit, maar iets gedimd. Halverwege de film is er een korte pauze, en na afloop krijgen de dappere peuters en kleuters een filmdiploma mee naar huis.


TEAM MAYA Het verhaal van de film gaat natuurlijk over Maya, het vrolijke en nieuwsgierige bijtje dat heel erg gesteld is op haar vrijheid. Samen met haar vriendje Willy en een hele hoop nieuwe insectenvriendjes zet ze alles op alles om de eer van hun bijenkorf te verdedigen tijdens de jaarlijkse Honingspelen. Ze moeten het in verschillende proeven opnemen tegen het team van Violet, de leider van Team Tropolis. Als ze de spelen verliezen, moet de korf de volledige honingoogst van dat jaar afstaan aan de grote keizerin van Zoemtropolis. Zal team Maya deze spelen kunnen winnen?


BEKENDE STEMMEN Voor oplettende ouders of opa's en oma's zijn in de animatiefilm meerdere bekende stemmen te herkennen. Zo heeft Ilse Warringa de stem ingesproken van de Keizerin, zijn Coen & Sander te horen als de mieren Eddie & Freddie en nam Olcay Gulsen de stem van Spinder voor haar rekening. Vajén van den Bosch sprak opnieuw de stem in van Maya.

PRAKTISCHE INFO] Kleuterbios: Maya: De Honingspelen. Zondag 17 februari, 10.00 uur inloop, 10.30 uur start film Speelduur: 84 minuten (+ een korte pauze). Tickets: € 8. Speciaal voor kinderen van 3 tot 6 jaar. In de regio e zien bij Kinepolis Den Helder en Schagen.

Kijk voor meer informatie over films en events op de websiite: www.kinepolis.nl