• George Stoekenbroek

Kinderen slepen zich groen aan 3455 kerstbomen

Julianadorp komt weer als winnaar uit de bus

DEN HELDER De gemeente is blij met het aantal kerstbomen dat kinderen naar de inzamellocaties gesleept hebben. Allemaal deden ze dit in het kader van 'Sleep je groen'. In totaal zijn er zaterdag 8 januari 3455 bomen ingezameld. Een mooi resultaat!

Alle ingeleverde kerstbomen worden versnipperd en daarna in een bio-vergasser omgezet in energie. Ook dit jaar spande Julianadorp de kroon: hier werden de meeste bomen (1059) ingezameld. Dat waren er honderd meer dan vorig jaar.

De jeugd uit Den Helder Oost wisselde van plek met Den Helder West. Oost was dit jaar een goede tweede. De kinderen uit die buurt verzamelden 658 bomen. In Nieuw Den Helder zijn 608 bomen ingeleverd en in Den Helder West werden 595 bomen opgehaald. In De Schooten verzamelde de jeugd 535 bomen.

UITSLAG LOTERIJ De kerstbomenverzamelaars kregen per ingeleverde boom twintig eurocent en een lootje. Daarmee maken ze kans op mooie prijzen. De gelukkige bezitters van onderstaande lotnummers zijn in de prijzen gevallen:

Stad binnen de Linie Oost (roze): lotnummers 38 en 257; De Schooten (groen): lotnummers 302 en 425; Stad binnen de Linie West (blauw): lotnummers 502 en 637; Nieuw Den Helder/Huisduinen (oranje): lotnummers 315 en 327; Julianadorp (wit): lotnummers 81, 503, 759.

PRIJSUITREIKING Staat je lootje erbij? Kom dan woensdag 24 januari naar de bedrijfskantine in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20. Hier reikt wethouder Odd Wagner om 14.30 uur de prijzen uit.

Vergeet niet je lootje mee te nemen.