• Van links af Jeffrey Bakker , burgemeester Koen Schuiling, Koos Bettink en Ineke Meijer.

    Foto aangeleverd.

Kalenders voor kinderen

DEN HELDER Burgemeester Koen Schuiling heeft het eerste exemplaar van de Rotary Kalender 2019 in ontvangst genomen en daarmee is de verkoop van start gegaan. De kalender heeft als titel "Ons Den Helder". De dertien prachtige foto's zijn van fotograaf Jeffrey Bakker die belangeloos zijn mooiste foto's van Den Helder ter beschikking heeft gesteld. Het resultaat is dat er een kleurrijke kalender in de winkel ligt. De opbrengst komt ten goede aan de kinderafdeling van Noordwest Ziekenhuis Den Helder.

Jeffrey Bakker is een professioneel fotograaf die dagelijks te vinden is in de elektronicawinkel Combi Den Helder. Jeffrey heeft zich bekwaamd in het fotovak aan de Foto Academie, die hij in deeltijd heeft gevolgd. Fotograferen is zijn grote passie. Hij is pas met een project van een jaar begonnen in samenwerking met schouwburg De Kampanje om de activiteiten en de mensen in het theater voor en achter de schermen in beeld te brengen.

 De kalender heeft als thema 'Ons Den Helder'. Dat is niet vreemd want als je met fotograaf Jeffrey Bakker praat ontdek je al snel zijn tweede passie: de stad Den Helder. Hij zegt daarover: "Ik ben gek op Den Helder en wil dat graag laten zien. Het is een prachtige stad in alle opzichten!" Hij geeft op verschillende manieren vorm aan zijn bevlogenheid voor zijn geboortestad. Samen met 'DHfoto.nl' beheert hij de website 'denhelderinbeeld.nl.' De facebookpagina van deze website heeft meer dan vijfduizend volgers.

De opbrengst van de kalender gaat naar de kinderafdeling van de Helderse vestiging van Noordwest Ziekenhuizen. Het geld zal besteed worden aan spelmateriaal voor de kinderen die voor kortere of langere tijd in het ziekenhuis moeten verblijven. Ook zal een deel besteed worden aan de finishing touch van de twee familiekamers, waar de ouders en familie van de kinderen kunnen blijven overnachten.

De kalender 'Ons Den Helder' is alweer de negende editie die door Rotary Club Den Helder wordt uitgegeven.

Door de jaren heen hebben verschillende Helderse fotografen, zowel professionals als (semi) amateurfotografen belangeloos meegewerkt aan de totstandkoming van deze negen Helderse kalenders. En ook al negen jaar zijn de opbrengsten aan doelen in Den Helder besteed.

De kalender kost € 9,95,- en is te verkrijgen bij de Bruna's in Den Helder en Julianadorp, Primera Julianadorp en Primera Marsdiepstraat, de Lisdodde, Videoland, Combi foto Keizerstraat, AH De Schooten en op Willemsoord (het bezoekerscentrum in gebouw 52).