Junior College in actie voor stille ramp

JULIANADORP Het Junior College komt groots in actie voor de 'stille ramp', een actie van Serious Request 3FM-Rode Kruis. De leerlingen verzorgen een sponsorloop, een kerstmarkt en heitje voor een karweitje. Zo proberen alle 410 leerlingen van de school een recordbedrag op te halen voor dit goede doel.

Van 18 tot en met 24 december komt NPO 3FM samen met heel Nederland in actie voor de 'stille ramp'. Met de opbrengst van 3FM Serious Request 2017 helpt het Rode Kruis vermiste kinderen op te sporen, contact te herstellen en families te herenigen. Rode Kruis-teams ondersteunen wereldwijd bij het registreren van vermiste familieleden. Hulpverleners gaan hierna actief op zoek. De manier waarop verschilt per gebied. Het eerste contact, voor velen het eerste teken van leven, gaat vaak per satelliettelefoon of middels een brief. Alles met één doel: families weer samenbrengen.

De leerlingen van het Junior College halen ieder jaar een groot bedrag op door middel van sportactiviteiten tijdens de sponsorloop voor alle eerstejaars leerlingen. Donderdag 21 december hebben alle eerstejaars een sponsorloop met keuze uit verschillende sporten van 14.30 tot 16.00 uur in de sporthal en rondom de school. De leerlingen kunnen kiezen uit hardlopen, mountainbiken, dansen en rolstoelrijden.

De tweede klassen houden een kerstmarkt in het atrium van de school. Onder leiding van de mentor bedenkt iedere klas de invulling voor de kerstmarkt. De markt vindt ook plaats op donderdag 21 december, maar dan van 15.00 tot 17.00 uur in het atrium. De leerlingen verkopen hun zelfgemaakte artikelen. Kerstversiering, houtwerkjes, allerlei lekkernijen en nog veel meer zal te koop zijn. Leerlingen en docenten verzorgen muzikale optredens tijdens de markt.

De derdejaars leerlingen gaan aan de slag met heitje voor een karweitje. In aanloop naar de kerstmarkt, de sponsorloop en heitje voor een karweitje geven de mentoren voorlichting over het goede doel van Serious Request aan alle klassen. Inmiddels worden er al activiteiten ondernomen tijdens de lessen om deze kerstactiviteiten zo goed mogelijk voor te bereiden.

Ouders, verzorgers, familieleden en alle overige belangstellenden zijn welkom op de kerstmarkt van 15.00 tot 17.00 uur. Maar ook bij de sponsorloop van 14.30 tot 16.00 uur is publiek zeer welkom.