• Rob Hulskamp

Jazzrock en klassiek in een concert

DEN HELDER Bigband 'Frankie goes to...' is dit weekend samen met het Alkmaars Symphonie Orkest te horen in Alkmaar en de Vredeskerk in De Schooten.

De Helderse bigband 'Frankie goes to...' gaat een spannende muzikale samenwerking aan met het Alkmaars Symhonie Orkest. De bigbandswing en jazzrock van de bigband wordt gecombineerd met de klassieke muziek van het Alkmaars Symphonie Orkest. Dit levert een gevarieerd optreden op met verrassende muzikale uitstapjes, meldt de Helderse bigband in een persbericht.

Het Alkmaars Symfonie Orkest telt circa 35 enthousiaste musici. De leden komen uit Alkmaar en wijde omgeving. Het orkest speelt muziek uit diverse stijlperiodes: barok, klassiek, romantiek en soms hedendaags repertoire. Het orkest werd in 1956 opgericht als Toonkunst Orkest maar werd in 1984 omgedoopt tot Alkmaars
Symfonie Orkest. Het is een hechte groep muzikanten die minimaal twee keer per jaar een avondvullend concert ten gehore brengen.

'Frankie goes to....' is een Helderse bigband die sinds 2004 bestaat. Het circa 20 man en vrouw sterke orkest bestaat naast een zangeres en een ritmesectie met
piano, bas, gitaar en drums uit een uitgebreide blazerssectie. Het repertoire omvat bekende swingstukken, rustige balads, stevige jazzrock- en latinnummers.
'Frankie Goes To...' speelt regelmatig op diverse locaties in de Noordkop. Voor meer informatie: bigband@winnubst-muziek.nl.

Op zaterdag 14 april is het optreden in de Vrijheidskerk in Alkmaar, Hobbemalaan 2a om 20.00 uur. De toegangsprijs is 15 euro. Op 15 april doen de beide orkesten Den Helder aan: Vredeskerk, Torplaan 26. Aanvang 15.00 uur. Toegang 9 euro.