• Foto aangeleverd.

Inwoners Julianadorp wordt verzocht niet te sproeien

JULIANADORP Het college van burgemeester en wethouders van Den Helders heeft in Julianadorp huis-aan-huis een brief laten bezorgen in verband met de aanhoudende droogte. Hieronder de inhoud.

'Wij vragen u uw tuin voorlopig niet te besproeien met het water uit de sloot bij uw woning. Julianadorp ligt vlakbij de zee. Daardoor zit er al op geringe diepte zout in het grondwater. Dit grondwater kan in bepaalde situaties aan de oppervlakte komen en daar zorgen voor een (tijdelijke) verzilting (=zouter worden) van het oppervlaktewater. Momenteel is dit hier het geval.
Het water in de sloot rondom Willem Alexanderhof is zouter dan normaal. Wij raden u af om de tuin te besproeien met dit slootwater, omdat het niet goed is voor de beplanting. In overleg met het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier leggen wij twee duikers aan. De sloten van Willem Alexanderhof worden hierdoor aangesloten op het bestaande watersysteem, waardoor de doorstroming verbetert en het zoutere water na verloop van tijd wordt afgevoerd. De duikers zijn naar verwachting in oktober 2018 gerealiseerd. Wij blijven u informeren over de verdere ontwikkelingen rondom Willem Alexanderhof.