• Davy, een lief katertje van 9 maanden. Zijn zijn pootjes geamputeerd of was het een noodlottig ongeval?

    Jackeline Dammer

Is het mishandeling of een noodlottig ongeval?

DEN HELDER Jackeline Dammer vraagt zich af: "Is het mishandeling of een noodlottig ongeval?" Ze vond haar kat op de oprit, op sterven na door, vechtend voor zijn leven. Op aanraden van de politie nam ze contact met op met de redactie over dit schrijnende verhaal. 

"Zaterdagmiddag 3 februari rond vier uur kwam ik terug van boodschappen halen en trof onze kat Davy op de parkeerplaats voor ons huis. Hij lag. In eerste instantie leek er niets aan de hand tot ik claxonneerde en hij zich niet verroerde. Daarna ben ik heel snel uit de auto gesprongen om te kijken wat er aan de hand was. De meest afschuwelijke nachtmerrie werd op dat moment werkelijkheid. Het arme kereltje lag met twee missende rechter pootjes op de parkeerplaats. Zich nog steeds vastklampend aan het laatste beetje leven dat nog in hem zat. Op pure wilskracht is hij nog onze gang in gestrompeld."

Met spoed reed de eigenaar van de onfortuinlijke kat naar de dierenarts. Die heeft Davy uit zijn lijden verlost. "De dierenarts kon alleen maar bevestigen dat de verwondingen en amputaties niet door een hond of ander wild dier konden komen. Gezien de scherpte van vooral de wond van de schouder - ter hoogte van de schouder was het pootje eraf - hebben we enigszins het vermoeden van opzet of mishandeling. Om te voorkomen dat er meerdere dieren het slachtoffer kunnen worden heb ik contact gezocht met de media en social media." 

Davy was een zwarte kater van 9 maanden met oranje ogen. De verwondingen moeten gebeurd zijn tussen vrijdagavond 2 en zaterdagmiddag 3 februari. Het dier zou ook getroffen kunnen zijn door bijvoorbeeld een maaimachine. Maar wellicht heeft iemand iets verdachts gezien of opgemerkt. Jackeline Dammer woont in de Tuinstraat, het diertje zal niet heel ver weggelopen zijn, denkt ze. Heeft u informatie? Bel dan 06-82073372.