• Leon van Kuijk
  • Leon van Kuijk
  • Leon van Kuijk
  • Leon van Kuijk

Herdenking op rotonde De Vijfsprong

DEN HELDER Burgemeester Koen Schuiling legde zojuist de herdenkingskrans namens de gemeente op De Vijfsprong. De herdenking bij het monument 'Voor hen die vielen' bij de rotonde de Vijfsprong in de binnenstad begon vrijdag 4 mei om 11.00 uur en is georganiseerd door de Koninklijke Marine. Deze is ter nagedachtenis aan de Nederlandse slachtoffers van oorlogssituaties en vredesoperaties tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.

De herdenking is verder nog bij het monument 'Rijkswerf 1940-1945 op de oude rijkswerf Willemsoord, om 14.00 uur. Verder is er een vesperdienst (georganiseerd door de Bethelkerk). Deze begint om 18.00 uur. Bij het Vliegermonument (herdenking georganiseerd door stichting 4 en 5 mei) is om 18.50 uur muziek te horen door het Leger des Heils en om 19.10 uur is hier de bloemlegging. Daarna vertrekt de stille tocht naar de Prins Hendriklaan om 19.15 uur.

Daar is een herdenking bij het monument 'Den Vaderland Getrouwe'. Burgemeester Koen Schuiling houdt om 19.35 uur een toespraak. Daar wordt ook twee minuten stilte gehouden. Wie nog behoefte heeft, kan vanaf 20.05 uur koffie drinken in de Bethelkerk.