• Regilio van den Ent (rechts) in vorm tijdens het gala in 2016. Dit jaar ontbreekt hij.

    George Stoekenbroek

Helderse vechters aan zet

Spektakel lijkt gegarandeerd

Brian Wijker

DEN HELDER De tiende editie van het Old School Martial Arts kickboksgala belooft wederom een groot spektakel te worden.

Op 10 november barst het geweld los in Sporthal Sportlaan. Organisator Mike Eykemans (49) heeft posters van het evenement door de hele stad verspreid. "Het is een beetje mijn kindje geworden. Een uit de hand gelopen hobby'', spreekt hij trots. "Je merkt dat iedereen enthousiast wordt als ze horen dat het gala weer voor de deur staat. Veel gala's worden gerund door grote organisaties. Die van ons niet, dit doe ik gewoon naast mijn werk. En daarom is het zo bijzonder dat we dit al tien jaar volhouden. Man, ik heb er zo onwijs veel zin in.''

Lokale vechters krijgen door het gala de kans zich te tonen aan het Helderse publiek. In totaal zestien vechters uit Den Helder en Julianadorp doen mee. "Dat is ook wat de mensen hier willen'', zegt Eykemans. "Die willen hun eigen mensen aan het werk zien en het vooral gezellig hebben met een hapje en drankje.''

HOOFDWEDSTRIJDEN De hoofdwedstrijden dit jaar, zijn die tussen Yannick Vliet en Karim Attakay, en Mohamed Ahmed tegen Bart Pluims. Bij de vrouwen neemt Lavande Verhaart het op tegen Francesca Diamond. Net als tijdens voorgaande edities komen ook de jongere kickboksers aan de beurt in duels tegen leeftijdgenoten. Het gala vangt aan om 18.00 uur. Namens SportsArts, de sportschool van Jorina Baars, komen de volgende kickboksers in actie: Rutger Fokkens, Kevin Kesteloo, Naomi Wilms, Hugo Snelleman, Nick Zuuring, Djairo Schut, Johan Dobbe, Lieke van Es, Marco Kesteloo, Shadie Smits en Jeremy van den Berg. Sporting Club Theo Komen brengt Rutger Rietveld, Chris Steinmetz, Ron Vantillo, Vince van den Berg en Chayenne Hennekam in de ring.

Grote bekende Regilio van den Ent ontbreekt op het gala. Eykemans: "Regilio had heel graag mee willen doen. Spelen voor zijn eigen mensen vindt hij mooi. Maar een paar dagen na het gala speelt hij op een ander gala een kwalificatieduel voor een groot toernooi. Dan kan hij het risico niet nemen dat hij geblesseerd raakt.'' De voorverkoop voor het structureel drukbezochte evenement is reeds gestart. Kaarten zijn te verkrijgen bij Reus Sport aan de Marsdiepstraat, de deelnemende sportscholen en kapper De Haarstudio aan de Polderweg. In de voorverkoop kosten de kaarten 22,50 euro. Aan de kassa op de dag van het gala zelf zijn de kaarten 27,50 euro. Ook zijn er VIP-kaarten (85 euro) verkrijgbaar. Wie geïnteresseerd is kan een mail sturen naar mike.eykemans@quicknet.nl.

Het doel van de organisatie is niet om winst te maken met het gala. Eykemans: "Nee, want als ik het een euro duurder maak, denkt men meteen dat ik een nieuwe auto nodig heb. Mensen hebben geen idee wat het kost om zoiets te organiseren. Je moet een zaal hebben, beveiliging, eten en drinken. Er komt heel wat bij kijken. Blijft er wat over, dan gaan we met de vrijwilligers wat eten of stoppen we het in de pot voor volgend jaar." Meer info en impressies op de site www.oldschoolmartialarts.nl.