• Van links af Dave Bremer, Aad de Wit, Michelle Bruil en Dijon Waccary.

    DHFOTO

Helderse Michelle Bruil wint verkiezing MBO Ambassadeur ROC

DEN HELDER Michelle Bruil uit Den Helder is winnaar geworden van geworden in de strijd om de titel 'MBO Ambassadeur' bij ROC Kop van Noord-Holland. Dijon Waccary (23) uit Schagen eindigde als tweede.

Bruil mag het ROC Kop van Noord-Holland vertegenwoordigen bij de landelijke verkiezing van MBO Ambassadeur, georganiseerd door de MBO Raad. Die strijd gaat donderdag 14 juni van start; aan de hand van een aantal challenges moet op 19 november de winnaar uit de bus komen. Derde op het ROC is Dave Bremer uit Den Burg, die de richting Marketing en Communicatie volgt. Ook zij zijn vereerd met deze uitverkiezing. "Ik kreeg er kippenvel van toen ik het hoorde", zegt Michelle Bruil. "Ik was er even stil van." Het drietal is dinsdag 12 juni door Aad de Wit, bestuursvoorzitter van ROC Kop van Noord-Holland, in het zonnetje gezet. In totaal zijn er vijftien branches op het ROC waaruit een ambassadeur kan worden gekozen. Dijon, die zijn eindstage bij het pas geopende restaurant Nozem in Hoofddorp loopt, is voorgedragen voor de titel omdat hij al een prachtige studiecarrière achter de rug heeft: van de niveau 2-opleiding tot kok in 2011, is hij gestaag opgeklommen naar niveau 4, met een uitstapje naar de opleiding Onderwijsassistent. "Daar kwam ik erachter dat ik toch liever lesgeef aan wat oudere leerlingen."
Hij stapte weer over naar de koksopleiding. En daar combineert hij nu zijn passie voor het koken met de liefde voor het lesgeven. Tijdens de praktijkuren geeft hij namelijk les aan de huidige niveau 2-leerlingen: "Omdat ik nu een pedagogisch-didactische achtergrond heb, ben ik door het ROC gevraagd om in te vallen. Best bijzonder, want normaal doen studenten dit niet. Hoewel het wel een onderdeel is van het leidinggeven." Niet voor niets heeft hij al eenopen sollicitatie verstuurd naar een middelbare school in deregio, waar hij via via heeft vernomen dat er volgend schooljaar weleens een plek voor hem zou kunnen zijn om les te geven in het koken. Want lesgeven, sluit helemaal aan bij zijn levensfilosofie: "Vanaf het moment dat je opstaat totdat je naar bed gaat, moet je iets leren. Je kunt je iedere dag weer ontwikkelen."