• Pixabay

Gratis wifi in Den Helder

DEN HELDER Het heeft, door behoorlijk wat technische tegenvallers, weliswaar langer geduurd dan voorzien en de kosten zijn ook hoger uitgevallen, maar inmiddels werkt de wifi in vier gebieden die eerder aangewezen waren als locaties waar gratis wifi verkrijgbaar zou moeten zijn.

In de winkelcentra Schootenplaza in De Schooten, Marsdiepstraat in Nieuw Den Helder en De Riepel en het Loopuytpark in Julianadorp en in de binnenstad is nu gratis wifi. Alleen op het strand bij Paal Zes en het Ravelijncentrum nog niet. Op de eerste zijn de zogenaamde acces points wel al geïnstalleerd en naar verwachting voor het zomerseizoen in werking. Op het Ravelijncentrum is de apparatuur gereed en sluit KPN een dezer dagen de wifi aan.

Het eigendom en onderhoud zijn voor Citymarketing, de abonnementskosten (verbruik) worden opgebracht door de verschillende centra en ondernemers via het ondernemersfonds. Daarnaast zijn er ook andere partijen zoals Willemsoord, campings en de openbare bibliotheek bezig een eigen wifi-voorziening aan te leggen, uit te breiden of hebben dit al gedaan.